Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU, EMITT FUARI’NDA TANITILDI (31 Ocak-03 Şubat 2019)


Turizm kenti olma yolunda hızla ilerleyen Ordu, Dünya’nın en büyük 6. turizm fuarı olarak gösterilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı(EMITT)’nda yeri aldı.
 
TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde, 94 ülkeden 1.100 firmanın katıldığı EMITT Fuarı’nda Ordu ili bu yıl “Çambaşı Yaylası” temasıyla tanıtılıyor.
 
Doğu Karadeniz Bölgesi’nden 6 il DOKA kapsamında fuarda ortak standa yer alıyor. Doğu Karadeniz Otel ve Acenteleri adı altında Ordu, Giresun, Trabzon, Gümüşhane, Rize ve Artvin ortak tanıtım yapıyor. Daha önceki sezonlarda illerin bulunduğu 12. Holde yer alan Ordu ve diğer 5 il bu kez sektörün kalbinin attığı 3. Holde yer aldı. 4 gün sürecek EMITT’in açılışına Ordu Vali Yardımcısı Ekrem Ballı ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ta katıldı.
 
Ordu’dan bazı otelciler ve seyahat acente temsilcileri de fuarda hem tanıtım yapıyorlar hem de bağlantı kuruyorlar. Bu sene kış turizmi temasının işlendiği  fuarda Ordu Çambaşı Kayak Merkezi ile birlikte, Boztepe Teleferik, Kurul Kazısı Kibele Heykeli ve Perşembe Yaylası’nı ön plana çıkartıp tanıtımını gerçekleştiriyor.
 
Ordu İl Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, dünyanın gözünün çevrildiği fuarda Ordu’nun yer almasının çok önemli olduğunu söyledi. Toparlak, sektör temsilcilerinin ve ziyaretçilerin Ordu’ya ayrı bir ilgisinin bulunduğunu da bildirdi.
 
31 Ocak-03 Şubat 2019 tarihleri arasında açık olan ve rekor seviyede yabancı profesyonel ziyaretçi ağırlayan EMİTT ilk 2 gün turizm profesyonellerini, üçüncü ve dördüncü gün ise tatilcileri ağırladı.

3.jpg

1.jpg

2.jpg