Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

PAMUKKALE DERGİSİ ORDU'YU TANITTI (11.03.2016)

Türkiye'nin en büyük seyahat firmalarından Pamukkale Turizm, kendi adına çıkarttığı ve otobüs ile şubelerinde müşterilerine sunduğu Pamukkale Dergisi, Mart ayı sayısında Ordu'ya geniş yer ayırdı.

                         

Türkiye'nin köklü seyahat firmalarından Pamukkale Turizm, bünyesinde çıkartmış olduğu Pamukkale Dergisi'nde Ordu'yu tanıttı. Türkiye'nin 500 noktasında, 3.600 çalışanı ve 400 araçtan olaşan filosu ile 54 yıldır hizmet veren Pamukkale Turizm'in tüm otobüs ve şubelerinde yer alan dergide, Ordu'nun tarihi ve kültürel yapısından, gezi rotasına kadar bir çok özelliği 4 sayfada yer alıyor.

 

"İsmin ne asildir veriyor gurur, Hasret kurşun olur kalbimden vurur, Dalgalar denizle söyleşir durur, Güzeldir yamacın, düzün can Ordu" sözleri ile başlayan dergide, Ordu'nun doğa güzelliklerini ve kültürel zenginliklerini koruyarak günümüze kadar ulaştırdığından bahsedildi. Gölköy ilçesinde yer alan tabiat parkı Ulugöl'e giden yolun sonbahar mevsiminde çekilen fotoğrafı ile başlayan dergide; Aybastı - Perşembe Yaylası, Altınordu ilçesinin genel görüntüsü ile tarihi evlerin bulunduğu Menekşe Sokak, Kumru Pösküden Şelalesi, Kabadüz - Turnalık Yaylası'nda kar altından pancar çıkartan yaylacılar, Mesudiye-Başkotana Köprüsü ile yer alıyor.

 

Ordu'nun tanıtımı için bu tür yayınların çok önemli olduğunu vurgulayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Pamukkale Dergisi'nin 10. yılında, 4 sayfada dolu dolu yerimizi aldık. 400 araçtan oluşan filosu ile hizmet veren bir seyahat firmasının dergisinde yer almak Ordu'nun tanıtımı için çok büyük önem arz ediyor. Otobüs yolculukları başta olmak üzere, tüm yolculuklarda kitap ve dergi okumak, yolcular tarafından oldukça tercih edilen bir aktivitedir. Mart ayı boyunca otobüste ve firmanın şubelerinde bulunan Pamukkale Dergisi'nde 4 sayfa yer alan Ordu'muzun, tarihi ve kültürel dokusu, yaylaları, şelaleleri ve bazı ilçelerimize geniş yer verildiğini görüyoruz. Güzellikler namına her şeyi bünyesinde barındıran, Karadeniz'in özeti olan Ordu şehrimizi herkes tanısın, herkes görsün istiyoruz.  Bizim de çalışmalarımız bu hedef doğrultusunda devam edecektir" şeklinde konuştu.

 

Türkiye'nin 500 noktasına hizmet veren Pamukkale Turizm'in 400 otobüsünde yer alan Pamukkale Dergisi'nin, yaklaşık 1 milyon kişi tarafından okunması bekleniyor. 

Haber Tarihi ve Kaynağı: 11.03.2016-Ordu Valiliği