Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ULUSAL BASININ ORDU'YA İLGISI DEVAM EDIYOR (23.09.2017)

NTV’de yayınlanan “Avrupa’dan Anadolu’ya Doğal Lezzetlerin İzinde” programının Ordu çekimleri tamamlandı.
 
Vali Seddar Yavuz'un daveti üzerine Ordu'ya gelen program ekibi, 4 gün boyunca Ordu'nun değişik  noktalarında çekimler gerçekleştirdi.
 
18 yıldır Türkiye’de yaşayan gezgin-fotoğrafçı-şef Wilco van Herpen ile ünlü yönetmen Yüksel Aksu'nun birlikte sunuculuğunu yaptığı ve NTV’de yayınlanan “Avrupa’dan Anadolu’ya Doğal Lezzetlerin İzinde” programında; doğal ve kültürel mekanlar görüntülenirken, yöreye özgü ürünlerden de yemekler pişiriliyor.
 
Avrupa Birliği projelerin baz alındığı programda,  AB tarafından desteklenen projelerin başarı hikayeleri de ekranlara taşınıyor. Ordu’nun değişik yörelerinde çekimler gerçekleştiren program ekibi, çekimlerine, oya gibi işlenmiş mendereslerin bulunduğu Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylasından başladı. Daha sonra Ordu'da ekoturizmin ilk uygulandığı yerlerden birisi olan Fatsa'nın Kabakdağ mahallesi ile Karadeniz'in tek beyaz kumlu plajına sahip olan Çaka Plaji olmak üzere çekimler yapan ve 12 kişiden oluşan ekip, 4 gün boyunca Ordu'nun birçok noktasında gerçekleştirdikleri çekimleri tamamladı.
 
Vali Seddar Yavuz'un daveti üzerine Ordu'ya gelen  “Avrupa’dan Anadolu’ya Doğal Lezzetlerin İzinde” programın sunucuları gezgin-fotoğrafçı-şef Wilco van Herpen ile ünlü yönetmen Yüksel Aksu, program danışmanı Ümit Sezgin ve yönetmen Cansan Kudu, Vali Seddar Yavuz'u da makamında ziyaret ederek, gösterdiği yakın ilgi ve desteklerinden dolayı teşekkür ettiler.
 
Program ekibini Ordu'da görmekten ve ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduklarını belirten Vali Seddar Yavuz, Ordu'nun, Karadeniz'in incisi olduğunu söyleyerek, "Ordu, yeşilin her tonunun maviyle kucaklaştığı, denize paralel dağların bir inci gibi yer aldığı, şirin bir il. İçinde bulunduğumuz böylesine güzel coğrafyayı tanıtmak, daha fazla turisti ilimizde ağırlamak istiyoruz. Ordu’nun turizmde geleceğinin parlak olduğunun altını çiziyor ve sizlere de programınızda Ordu'ya yer verdiğiniz için teşekkür ediyorum" dedi.
 
Yönetmen Cansan Kudu, program çekimi için Ordu'ya geçen yıl da geldiklerini söyleyerek, "Bu güzel, büyüleyici şehir bizleri öyle etkiledi ki, ikinci kez gelmek istedik. Davetiniz ve gösterdiğiniz yakın ilgiden dolayı da ekip arkadaşlarımız adına teşekkürlerimizi sunmak isterim" diye konuştu.
 
"Avrupa’dan Anadolu’ya Doğal Lezzetlerin İzinde” adlı programın Ordu bölümü, Kasım ayı içinde NTV'de ekranlara gelecek.
1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
Haber Kaynağı: 23.09.2017 Ordu Valiliği