Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KÜLTÜR VE TURIZM BAKANI PROF.DR. NUMAN KURTULMUŞ OKSM'DE KONFERANS VERDİ(22.09.2017)

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya gelen Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, "Milli Şuurun Oluşumunda Kültür ve Eğitim" konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.
 
Beraberinde Vali Seddar Yavuz, AK Parti Ordu Milletvekilleri Oktay Çanak, Metin Gündoğdu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile birlikte Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu olan Ordu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Bakan Numan Kurtulmuş, burada İl Milli Egitim Müdürü Dr.Şaban Karataş, Okul Müdürü İbrahim Tatlıgül ve okul yöneticileri tarafından karşılandı. 

Okulun sınıflarında incelemelerde bulunan Bakan Kurtulmuş, daha sonra Okul Müdürü İbrahim Tatlıgül’den bilgi aldıktan sonra okuldan ayrıldı.

Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, İmam Hatip Lisesi ziyaretinin ardından, Ordu Kültür Sanat Merkezi’nde, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Milli Şuurun Oluşumunda Kültür ve Eğitim” konulu konferansa katıldı. 

Burada konuşmacı olarak konferans veren Kültür ve Turizm Bakanı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, “Eğitim-öğretim yılımızın yeni açılmış olması dolayısıyla eğitim camiasının değerli mensuplarıyla bir arada bulunmayı kendim içinde bir vazife telakki ettim” dedi. 

Öğrencilerin, milli şuura sahip bir şekilde yetiştirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yapan Bakan Kurtulmuş, “Güzel fiziki mekânlar yapmak yetmiyor. Bugün, bir okulumuzu gezdiğimde çok sevindim. Gittiğimiz okulda, sınıflardaki öğrenci ortalaması 20 idi. Öğretmen eksiğimiz yok. Ordu’daki okullarımızın birçoğu fiziki şartlar bakımından iyi durumda. Öğretmen bakımından da iyi durumdayız. Ama yetmiyor. Niye bu milletin içerisinden yeni büyük insanlar çıkmasın? Bunu sağlayacak şey, eğitim sistemimizdir. Yeniden köklerimizle buluşacağız, yeniden kültür ekeceğiz. Burada devlet olarak da, hükümet olarak da, bizim üzerimize büyük sorumluluklar düşüyor” diye konuştu.  
   
Konuşmasında, milli kültürü yaşatmanın önemine de değinen Bakan Kurtulmuş, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dünyada eğitimin, ilmin somut tarafı var. İki kere iki, dünyanın her yerinde aynı sonucu verir. Mühendislik, integral v.s. hepsi aynıdır. Mimari hesaplamalar, statik hesaplamalar da aynıdır. Yani bir binanın statik hesabı, Türkiye’de nasıl ise, Uganda’da, Japonya’da da aynıdır. Ama binayı nasıl şekillendirdiğimiz, milli tasavvurla, tahayyülle ilgilidir. Siz aynı statik hesapla Süleymaniye’yi yapabilirsiniz. Onun yanında bambaşka bir yerde ucube bir bina da yapabilirsiniz. Bu, sizin tahayyülünüzle, tasavvurunuzla ilgili bir durumdur. Medeniyetleri şekillendiren, ayakta tutan şey; milli kültürdür. Milli kültürü ayakta tutansa, insanların o tahayyül dünyası, tasavvur dünyasıdır. Eğitimci olarak, bunları mutlaka bilmemiz lazım. Çocuklarımıza matematiği, integrali, fiziği, kimyayı, somut olan medeniyetin ortak paydalarını anlatacağız. Ama bize ait olan milli kültürümüzü de öğretmek, eğitim camiamızın işidir. Her millet, kendi kökü üzerinde yükselir. Bir milletin, başka bir milletin kökü üzerinde yükselmesi mümkün değildir. Dolayısıyla gençlerimize öğreteceğimiz en önemli ikinci gerçek te budur. Bizim milletimizin kendi kökleri var. Ve bu kökler üzerinde yükselmek mecburiyetimiz var. Bu köklerle gençlerimizi yeniden buluşturma mecburiyetimiz var.”

Vali Seddar Yavuz ise, hazırlanan konferans ile eğitim yöneticileri ve öğretmenlerin bilgi ve tecrübelerini arttırmayı hedeflediklerini ifade ederek, “Düzenlediğimiz bu konferanstaki amacımız, hem devlet adamı, hem siyaset adamı kimliğiyle Türkiye'de öne çıkmış, Ordu'muzun yetiştirdiği çok kıymetli Bakanımızın, eğitimci yönünden istifade etmekti. Çünkü, milli şuurun oluşmasında, eğitim ve kültür ilişkisini en güzel şekilde ifade edeceğine, birikimlerinden ve tecrübesinden istifade edeceğimize gönülden inanıyorum. Bu çağ, bilginin çok çabuk üretildiği ve çok yayıldığı bir çağ. Böyle bir çağda, dünkü özelliklerimizin, bugün geçerli olduğunu söylememiz mümkün olmayabilir. Dolayısıyla hayat boyu öğrenme felsefesinin, tüm kurum ve kuruluşlarımızda hakim kılınması, fevkalede önemlidir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti, bu asırda küresel bir güç olarak, dünya arenasına çıkmak üzere bir strateji kurmuştur. Bunun, çeşitli zorlukları, sancıları vardır. Riskleri vardır. Tehditleri vardır. Ama elbette imkanları da vardır. Bunları gerçekleştirebilmemiz için, her şeyden önce geleceğimizin teminatı sevgili çocuklarımızı emanet ettiğimiz öğretmenlerimizin, sürekli gelişen ve değişen teknolojiyi takip etmeleri ve bilgi birikimlerini sürekli yenilemeleri gerekiyor. İşte bu sebeple Sayın Bakanımızdan istirham ettik. Bilgi ve tecrübelerini sizlerle paylaşmasını arzu ettik. Sağolsun kendileri bizleri kırmadılar. Sayın Bakanımıza bir kez daha huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
Konferans sonunda İl Milli eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a katılımlarından dolayı çiçek takdim etti. 
 
Buradaki programın ardından Ordu Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, tören mangasını selamlamasının ardından, emniyet personelleriyle tek tek tokalaştı. 

Daha sonra Emniyet Müdürlüğü Makamına geçen Bakan Kurtulmuş, son kararname ile Ordu Emniyet Müdürlüğüne atanan Mehmet Erduğan’a hayırlı olsun dileklerini iletti.

kon001.jpg
kon002.jpg
kon003.jpg
kon004.jpg
kon005.jpg
kon006.jpg
kon007.jpg
kon008.jpg
kon009.jpg
kon011.jpg
Haber Kaynağı: 22.09.2017 Ordu Valiliği