Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

İRANLI TUR OPERATÖRLERİ ORDU’DA (15.06.2017)

Ordu Valiliği’nin daveti üzerine, Türk Hava Yolları(THY)’nın sponsorluğunda  İran’ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik  heyet Ordu’ya geldi.

Ordu-Giresun Havalimanı'nda Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak tarafından karşılanan seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik  heyet, daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

Valilik Toplantı Salonu’nda, İran’ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik  heyeti kabul eden  ve “Karadeniz’in incisi bu güzel şehre hoşgeldiniz” diyerek, konuşmasına başlayan  Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun ekonomisi, tarımı, turizmi başta olmak üzere detaylı bilgiler verdi.

“Ordu’nun ana  geçim kaynağı tarım ve fındıktır. Yılda 200 bin ton fındık üretilir, dünyada en fazla fındık üretilen il  ise Ordu'dur. Bundan dolayı da fındık bölge halkı için ayrı bir önem taşıyor. Ayrıca, yılda 15 bin tonun üzerindeki bal üretimiyle de Ordu bir numaradır” diyen Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu, turizm potansiyeli olan bir il. Bizler de Ordu'nun turizm merkezi olması için gayret gösteriyoruz. Ordu, İsviçre ve Avusturya Alpleri gibidir. Gördüğünüz zaman şaşıracaksınız. Burası cennet gibidir bu anlamda. Her taraf göz alabildiğine ormanlar, ırmaklar, şelaleler, göller  ve yaylalarda göz alabildiğine  çiçekler ve yeşilin her tonu muhteşem bir güzellik sunar. Ordu'da, bülbül ve kuş sesleri eşliğinde mükemmel bir tatilin yanı sıra insan huzur bulur” şeklinde konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, ”Burada modern ve lüks turistik tesisler  şimdilik yok. Yollar mükemmel değil, belki bu nedenle çok bakir kalmış, doğal, temiz kalmış  ve bu haliyle muhafaza edilmiş. Bazen turizm açısından sürdürülebilir olmuyor ve turizm yapalım derken güzellikleri mahvediyorlar. Her yere binalar, tesisler, o güzellikleri yok oluyor ama Ordu’da doğa en güzel, en doğal haliyle sizi karşılar. Doğayı sevenler için binlerce kilometre uzaklara gitmeye gerek yok, gidilen yerlerdeki bütün güzelliklerin tamamı ilimizde mevcut, denizi de çok güzeldir. Karadeniz kıyısında koylar ve sahiller son derece güzel ve 4 tane mavi bayraklı plajlarımız var. İlimizin bütün güzelliklerini görme fırsatı elde edeceksiniz.Kendi gözlemleriniz çok önemli” dedi.

 Körfez ülkelerinden  Ordu’ya ilgi olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bu ülkelerden gelen gazeteciler oldu onlara da Ordu’yu gezdirdik. Gezi sonrası Ordu izlenimlerini, 'Ordu şehri cennet bahçelerinden bir bahçe. Karadeniz’in incisi Ordu şehri' diyerek, dile getirmişlerdi” diye konuştu ve İran’ın, Tebriz, Shıraz, Isfahan ve Ahwaz bölgelerinde faaliyet gösteren  ve 20 kişiden oluşan seyahat acente temsilcileri, tur operatörleri ve gazetecilere  teşekkür etti.

İran’ın, Isfahan bölgesinde  faaliyet gösteren Yadman Acenta sahibi M.Kavusi ise gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, “Bu  güzel şehri yakından görmek, tanımak  istedik. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda da bizlere çok sıcak bir karşılama yapıldı. Bizler de sizleri İran’da ağırlamak isteriz” şeklinde konuştu.

Ordu Valiliği’nin daveti üzerine, Türk Hava Yolları(THY)’nın sponsorluğunda Ordu’ya gelen İran’ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, 2 gün Ordu’da kalacak.

Kaynak:Ordu Valiliği
005.jpg
001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg