Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ULUSAL MEDYA TEMSİLCİLERİ; "ORDU'YA AŞIK OLDUK" (06.05.2017)

Ordu’nun turizmde marka kent haline gelmesi için Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Ordu'ya gelen haber editörleri ve muhabirler Ordu'dan güzel   izlenimlerle ayrıldı.
 
Ulusal çapta yayın yapan 7 televizyon kanalı, 6 gazete ve 3 ajans temsilcilerinden oluşan toplam 34 kişilik gazeteci grubu, 4 Mayıs 2017 Perşembe günü Ordu’ya geldi ve Ordu’nun turistik ve tarihi öneme haiz yerlerini gezerek, 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü akşamı Ordu'ya veda ettiler.
 
Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine Ordu’ya gelen 34 kişilik gazeteci grubu, 3 gün boyunca Ordu’da düzenlenen programlarla, Ordu’nun tarihi, kültürel ve turistik yerleri başta olmak üzere tüm yönleriyle yerinde görme fırsatı buldu.
 
Gezi programına Ordu’nun  tarihi Kurul Kalesi'ne çıkarak başlayan gazeteciler, Ordu'nun  simgesi olan Boztepe'ye  şehrin büyüleyici güzelliği eşliğinde teleferikle çıktı. Yason Burnu, mendereslerin oya gibi işlendiği Aybastı Perşembe Yaylası, Çiseli Şelalesi, Kent Ormanı, Ünye At Çiftliği, Müze Ev gibi birçok etkinliğin yer aldığı programda gazeteciler çekimler yaparak, röportajlar gerçekleştirdiler.
 
7 televizyon kanalı, 6 gazete ve 3 ajans temsilcilerinden oluşan toplam 34 kişilik gazeteci grubu, Ordu ile ilgili izlenimlerini ise şöyle paylaştılar;
 
"Ordu'ya Aşık Olduk"
 
"Ordu çok güzel bir yer.  Tatil için tercih edilecek yerler arasında. Görülmeyen, duyulmayan yerleri artık göz önünde. Doğası  harika. Buraya geldik gördük doğa bozulmamış. Aynı güzellik korunursa ve turizme kazandırılırsa bu güzel şehir kesinlikle önemli bir yere gelir.Bu kadar çok gazeteci grubu getirmek bir vizyon istiyor. Gördük ki, bu şehrin yöneticilerinde bu vizyon var. Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu'na bizleri davet ederek, bu güzel,  şirin şehri yakından görme ve tanıma fırsatı verdiği için çok teşekkür ediyoruz. Sayın Valinin tanıtım faaliyetlerini takip ediyoruz. Bu çalışmalar kesinlikle meyvesini  verecek ve Ordu şehri turizmde bir marka olacaktır diye düşünüyoruz. 3 gün süresince Ordu'nun tüm güzelliklerini gördük ve çok etkilendik. Huzur veren bir şehir. Bizler Ordu'ya aşık olduk"

Kaynak:Ordu Valiliği

5.jpg
006.jpg
8.jpg