Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ULUSAL BASIN’DAN ORDU’YA ÇIKARMA (03.5.2017)

Ordu’nun turizmde marka kent haline gelmesi için Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri hız kesmeden devam ediyor.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’da göreve başladığı 2014 yılından buyana, Ordu’nun turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, bu potansiyelin ülke içine ve ülke dışına tanıtılması amacıyla yürüttüğü tanıtım faaliyetleri sonucu Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında önemli ölçüde artış meydana geldi. 

2017 yılı hedefini 1 Milyon turist olarak belirleyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, tanıtım faaliyetlerinin 2017 yılında da tüm hızıyla devam edeceğini söyledi.

Bahar aylarında Ordu’nun çok güzel bir görünüme büründüğünü kaydeden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun her mevsimi çok güzel. Ancak, bahar mevsimi çok daha güzel. Doğada kendiliğinden yetişen rengarenk çiçekler, bitki örtüleri, yeşeren fındık bahçeleri adeta renk cümbüşü oluşturuyor. Karların erimesiyle birlikte coşan dereler, ırmaklar, şelaleler ise ayrı bir güzellik katıyor. Bahar mevsiminin tüm bu güzelliklerini, ulusal çapta yayın yapan ve ülkemizin önde gelen basın-yayın kuruluşlarımızda belgesel ve haber halinde yayınlanması, ilimizin tanıtımına büyük katkı sağlayacaktır. Bu amaçla, 7 ayrı ulusal televizyon kanalı, 3 ulusal haber ajansı, 6 yaygın basından toplam 34 önemli gazeteciyi Ordu’ya davet ettik. Star, ATV, Kanal D, NTV, Fox TV, TRT, Habertürk TV’nin haber editörleri,  Anadolu Ajansı, İhlas haber Ajansı, Doğan Haber Ajansı’nın İstanbul temsilcileri, Akşam, Milliyet, Sabah, Sözcü, Yenişafak, Vatan gazetelerinin önemli haber muhabirlerini 3 gün boyunca ilimizde ağırlayacağız” dedi.
 
Ulusal basın temsilcilerinin, bir program dahilinde Ordu’nun tarihi ve turistik öneme haiz yerlerini gezeceklerini ifade eden Vali Balkanlıoğlu, “İlimize davet ettiğimiz ulusal basın temsilcilerine, ilimizin tabiat ve doğal güzelliklerini göstermenin yanında, tarihi ve kültürel değeri olan mekanlarını da görmelerini sağlayacağız. Bunun yanında yöresel lezzetlerini tatma imkanı da olacak. Ulusal medyada önemli görev yapan gazetecilerin ilimizden iyi ve güzel intibalarla ayrılmalarını sağlayacağız” diye konuştu.
 
Ulusal basın temsilcilerinin Ordu’yu tanıtıcı haber ve yayın yapacaklarını dile getiren Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’ya davet ettiğimiz bu gazeteci arkadaşlarımız, kendi çalıştıkları basın-yayın kuruluşlarında ilimizle ilgili haberlerini yapacaklar. Bazen Ordu’dan canlı yayın da yapacaklar. Röportajlar gerçekleştirecekler. Böylece Ordu’yu tüm yönleriyle hem ülkemizde yaşayan insanlara, hem de yurt dışında yaşayan insanlara tanıtmış olacaklar. Bu da Ordu’nun tanıtımı için çok büyük bir fırsat sağlamış olacak. Bu organizasyonda görev alan çalışma arkadaşlarıma, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Ulusal çapta yayın yapan 7 televizyon kanalı, 6 gazete ve 3 ajans temsilcilerinden oluşan toplam 34 kişilik gazeteci grubu, 4 Mayıs 2017 Perşembe günü Ordu’ya gelecek. Ordu’nun turistik ve tarihi öneme haiz yerlerini gezecek olan gazeteciler, 6 Mayıs 2017 Cumartesi günü akşamı Ordu2dan ayrılacak.


001.jpg
002.jpg
003.jpg
004.jpg