Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

"15-22 NİSAN TURİZM HAFTASI" AKKUŞTA KUTLANDI (24.04.2017)

"15-22 Nisan Turizm Haftası" etkinlikleri çerçevesinde 22 Nisan 2017 Cumartesi günü Akkuş ilçemizde gerçekleştirildi.

Ülkemizde turizmi geliştirmek, farkındalığı arttırmak ve iç turizmi canlandırmak amacıyla her yıl 15-22 Nisan tarihlerinde kutlanan turizm haftasının bu yıl 41.si kutlandı.

Ordu’da yapılan programların final etkinliği Akkuş Belediyesi’nin ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği programla Akkuş İlçesi’nde gerçekleştirildi.

Etkinliklere, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş,  Akkuş Kaymakamı Hakan Balsüzen, Belediye Başkanı İsa Demirci, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, daire amirleri, sivil toplum kuruluşlarının başkanları, İstanbul AKDEF yönetimi, İstanbul, Ankara, Samsun ve Ünye’de kurulan Akkuşlu derneklerin başkanları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından başlayan etkinliklerin açılış konuşmasını İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak yaptı. Toparlak konuşmasında Ordu’daki turizm faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

 Toparlak’ın ardından Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci söz aldı. Demirci konuşmasında, “Göreve geldiğimizde ilçemizin turizm potansiyelini arttırmak için gayret gösterdik, Akkuş’ta bulunan tarihi alanların bir haritasını çıkartarak turizme kazandırmak için çalışmalar başlattık. İlçemiz doğal güzellikler bakımından oldukça zengin, bu güzellikleri turizme kazandırmak için elimizden gelenin fazlasını yapmaktayız. Turizm değerlerimizi gün yüzüne çıkararak hem ülke ekonomisine hem de ilçemiz ekonomisine kazandıracağız” dedi.

Etkinliklerde son konuşmayı Akkuş Kaymakamı Hakan Balsüzen yaptı. Balsüzen konuşmasında “Turizm ülke ekonomisine büyük katkılar yapmaktadır, turizm gelirlerinin artırılması için her bireye görevler düşmektedir” dedi.

Konuşmaların ardından turizm haftası dolayısıyla okullarda düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Ödül töreninde ayrıca Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, Vali Yardımcısı Fatih Görmüş ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak’a günün anısına plaket takdim etti.

Etkinliklerde Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı konser verirken geleneksel çocuk oyunları yarışmaları da düzenlendi, renkli görüntülerin yaşandığı yarışmalar sonunda dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.

Etkinliklerde daha sonra yöresel yemek yarışması düzenlendi. Protokolün jüri olduğu yemek yarışmasında kuru fasulye dalında Hüsne Bardakçı, sarma dalında Hatice Dalgıç, baklava dalında ise Zeynep Demirci 1. oldular. Birbirinden lezzetli yemeklerin yer aldığı yarışmada protokol 1.yi belirlemekte oldukça zorlandı. Yarışma sonunda 1.ler protokol üyeleri tarafından çeyrek altınla ödüllendirilirken katılımcılara da çeşitli hediyeler takdim edildi. Turizm haftası etkinliklerinde son olarak protokol üyeleri ve katılımcılar tarafından stantlar gezilerek yöresel ürünler incelendi. Gezi sonrası etkinliklerin birincisi Korgan Belediyesi’nin standı seçildi ve önümüzdeki yıl kutlanacak olan turizm haftası programının final etkinliklerini düzenlemeye hak kazandı.

Akkuş’ta düzenlenen turizm haftası final etkinlikleri Sadettin Mercan orkestrası ve Canan Arlı halk müziği konserleriyle sona erdi.

Haber Tarihi ve Kaynağı: 25.04.2017 / T.C. Ordu Valiliği

22 NİSAN 2017  CUMARTESİ / AKKUŞ PROGRAMI

11.00 Akkuş Kertil Mesire Alanı Etkinlik Programı

          - Açılış töreni ve protokol konuşmaları

          - Ödül Töreni

          - İlimizde İlk Seyahat Acentası İşletmecisi Sayın Ülkü OKUMUŞ     

            Hanımefendi ile “Turizm Konulu” yarışma sonucu dereceye giren

            öğrencilere ödül verilmesi

          - Turizm Ateşinin protokol ile birlikte yakılması

          - Halk Oyunları Ekibinin Gösterisi

          - Mehter Takımı’nın Gösterisi

          - Yöresel Yarışmalar

12.00Protokole ve misafirlere yöresel yemek ikramı

13.00Stantların Gezilmesi ve en iyi standın belirlenmesi

13.30Türk Halk Müziği Konseri

           “Sadettin MERCAN ve Orkestrası”

           “Canan ARLI” Konseri

Kutlama Programından sonra Ünye - Akkuş karayolu üzerinde bulunan ve Turizm Kompleksi olan “Çed Dağı” mesire alanının protokol tarafından açılışının gerçekleştirilmesi.


IMG_7374.jpg
IMG_7378.jpg
IMG_7383.jpg
IMG_7387.jpg
IMG_7477.jpg
IMG_7479.jpg
IMG_7473.jpg
IMG_7497.jpg
IMG_7510.jpg
IMG_7516.jpg
IMG_7533.jpg
IMG_7625.jpg

IMG_7618.jpg
IMG_7620.jpg
IMG_7651.jpg