Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

DISCOVERY CHANNEL ORDU’DA ÇEKIMLER YAPACAK (20.02.2017)

Ordu’nun turizmde bir marka  olması amacıyla başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu'ya gelen Discovery Channel ekibi program çekimleri için ön çalışmalarını sürdürüyor.
 
Yayınlarında genellikle popüler bilim, teknoloji ve tarih üzerine yoğunlaşmış belgesellerin bulunduğu  kanal olan Discovery Channel’da Ordu’nun tanıtımı, Yönetmen Eray Altay ile  Fatih Polat’ın  objektiflerine yansıyacak.
 
Discovery Channel ekibi ile kahvaltı programında biraraya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu’yu her yönüyle anlatarak, yapılacak çekimlerle ilgilide ekipten detaylı bilgi aldı.
 
“Ordu,Türkiye’nin en güzel şehirlerinin başında  geliyor. Şelaleleri, ormanları, türkülere konu olmuş dereleri ve kanyonları ile büyüleyici bir şehir” diyerek, konuşmasına başlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Şelalelerin  aktığı yerde  milyonlarca yıldır granit kayalarından oyulmuş her biri 8-10 metre derinliğinde çok temiz göller var. İnsanlar yazın sıcaklarda o göllerde yüzerler ve  yüzerken susamışsanız bu suyu içebilirsiniz o kadarda temizdir. Ayrıca bozulmamış sahilleri, mavi bayraklı plajları ve yemeğe dönüştürülen nefis otları ile Ordu çok farklı bir şehirdir” diye konuştu.
 
Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu, güzelliği pek bilinmeyen bir il aslında. Türkiye’nin en bakir, en bozulmamış, en güzel ilidir ve gezilecek mevsimi de bahar ayıdır.  Nisan'dan, Haziran, Temmuz'a kadar olan bölümde müthiş orman gülleri vardır. Yaylalarda göz alabildiğine menderesler, ırmaklar zig zag çizerek akar ve rengarek çiçekler, özel peyzaj yapılmış gibi mis gibide kokar buna orman gülü derler burada. Doyumsuz resimler çekebilir, deniz boyunca butik restoranlarda İstanbul boğazından çok daha güzel manzaralar eşliğinde balık yiyebilirsiniz” şeklinde konuştu.
 
Ordu’nun Türkiye’nin en güvenilir ve huzurlu ili olduğunu da vurgulayan Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu'da suç oranı son derece düşüktür. Sahilde insanlar çok  rahat yürüyüş yapabilme imkanına sahipler. Dolayısıyla buraya gelip çok huzurlu bir tatil yaparak, doyumsuz manzaralar eşliğinde huzur bulmak mümkün. Birçok doğa fotoğrafları çekebilir ve  el değmemiş yerleri görebilme imkanına da sahip olursunuz” diyerek, sözlerini tamamladı ve Discovery Channel ekibine teşekkür etti.
 
Discovery Channel'ın Ordu çekimleri, birbirinden öğretici ve eğlenceli tüm belgesellerİn yer aldığı  National Geographic’de de yayınlanacak.
001.jpg

002.jpg
003.jpg
HABER KAYNAĞI VE TARİHİ: ORDU VALİLİĞİ-20.02.2017