Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KAR FESTIVALI RENKLI GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU (29.01.2017)

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve Kabadüz Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği Çambaşı Kar Festivali'nin 12'ncisi gerçekleştirildi.
 
Çambaşı yaylasının merkezindeki şenlik alanında yaklaşık -20 derece sıcaklıkta renkli görüntülere sahne olan festivale, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekilleri Metin Gündoğdu, Seyit Torun, Ordu Büyükşehir Belediye Bakan Vekili Ahmet Çoruh, Ordu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Atamer Yeşil, Kabadüz Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Genç, Ordu Kent Konseyi Başkanı Doçent. Dr. Özgür Enginyurt, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının gösterileriyle başlayan festivalde bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, önümüzdeki dönemde turizmin ilerlemesiyle birlikte Ordu’da göçün engellenerek herkesin iş ve aş bulacağını söyledi.
 
Arap turistlerin Ordu’yla yakından ilgilendiğini dile getiren Vali Balkanlıoğlu “Bugün El Cezire televizyonu canlı olarak yayın yapıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde Arap turizminde büyük bir patlama yaşayacağız bu sayede. Şimdi Arabistan’da 40 derece sıcaklık var ve her taraf çöl. Böyle kar görmek, sis görmek, yağmur görmek, doğal şelaleler ırmaklar ve cennet gibi orman görmek onlar için çok önemli. Oralarda bu saydıklarımızın hiç biri yok. Belki bizler de çölü merak ediyoruz ama insan kendisinde olmayanı merak eder. Buraya bu kardeşlerimizi getirdik ve daha önce üç defa daha gazetecileri davet ettik. Onların ortak kanaati şuydu. Ordu cennet bahçelerinden bir bahçe dediler. Ve ölmeden önce cennete girmek istiyorsanız buyurun Ordu’ya gelin dediler. Yani bu büyük yankı buldu. Önümüzdeki dönemde inşallah Ordu’da göç engellenecek. Herkes iş ve aş bulacak. Oteller dolacak ve dolmaya devam ediyor. Bizde bu tanıtımları sizlerden aldığımız destekle sürdürmeye devam edeceğiz. Bu güzel doğanın ve dağların, Alp dağlarından hiçbir farkı yok. Ben oraları da gördüm. Dedim ki, binlerce kilometre uzağa gidiyoruz, binlerce dolar para harcıyoruz, kendi memleketimizdeki Allah’ın bahşettiği güzellikleri görmüyoruz. Başta Ordulular bile inanın Çambaşı’nı, şelaleleri, ormanları, yaylaları görmediler. Görmeyenler çoğunlukta ama inşallah bundan sonra herkes turizm elçisi oldu. Sosyal medya aracılığı ile bu güzellikleri paylaşıyorlar. Hatta bir şelale ihbar hattı gibi 'Sayın Valim bizim köyde de şelale var. Lütfen bizim buraları da gelin, görün çekin gösterin' diyorlar. Yani daha öncede sosyal medyada görülmeyen birçok şelaleyi gösteriyorlar. Burada kar üzerinde birazdan kar güreşleri izleyeceksiniz. Ben geçen yıl gelmiştim ve çok şaşırmıştım. Zaten Ordu, yiğitlerin pehlivanların harman olduğu bir yer” dedi.
 
Festivalde Ak Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu da söz aldı. Vali Balkanlıoğlu’nun turizmle ilgili yaptığı çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Gündoğdu, bu konuda Balkanlıoğlu’na teşekkürlerini iletti.
 
Gündoğdu, “Ordu’nun tanıtımına katkı sunmak için burada bulunduğumuz için hepinize teşekkür ediyorum. Ordumuz, doğasıyla, tarihiyle, kültürüyle, Türkiye’de örnek gösterilecek illerden biri. Biz bu tür faaliyetlerle, Ordu’nun tanıtımına katkı sunan bu organizasyonu gerçekleştiren Kabadüz Belediye Başkanımız Yener Kaya olmak üzere, Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’a, huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu tür organizasyonların en önemli göstergesi tanıtımdır. Bu anlamda Ordu’nun tanıtılmasına büyük katkı sunan ve Ordu’yu son üç yılda daha önceki yıllara nazaran en az 20 kat daha fazla tanıtan Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ediyorum. Sayın Valimizin paylaştığı Ordu ile ilgili güzel görselleri görünce eşim bile 'Ordu'da ne güzel yerler varmışta biz bilmiyormuşuz' dedi. Sayın Valim oraları keşfediyor ve onun büyük çabasıyla Ordu turizm alanında atağa geçiyor” diye konuştu.
 
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun ise, Ordu’da turizmin her geçen gün geliştiğini ifade ederek, ülke olarak dünyada eşi benzeri olmayan güzelliklere sahip olduğumuzu söyledi. Torun, “Böyle güzel bir festivalde sizlerle birlikte olmaktan çok memnuniyet duyuyorum. Gerçekten öyle güzel bir ülkede, öyle güzel bir ilde yaşıyoruz ki her mevsimi ayrı bir güzellik. Denizi ayrı güzel, doğası ayrı bir güzel, kışı ayrı bir güzel. Gerçekten bunları en iyi şekilde değerlendirip, ilimizin turizminin gelişmesinde, ilimizin turizmde çok daha iyi bir yerde yer almasında katkıları olacaktır. Elimizdeki hazinenin kıymetini bilelim. Son günlerde sayın Valimizin de çalışmalarıyla birlikte Ordu’da turizm her geçen gün gelişiyor, büyüyor. İnanıyorum ki dünyada eşi benzeri olmayan güzelliklere sahibiz. Sadece bunu tanıtmaya ve dünyayla paylaşmaya ihtiyacımız var. Bu bulunduğumuz ortam, İsviçre’nin Alplerinden, Avusturya’nın kayak merkezlerinden hiç bir farkı yok. Hatta daha güzel diyebilirim. Yeter ki bunları tanıtalım, anlatalım ve bu güllelikleri dünyayla paylaşalım. Bu katma değer olarak bize dönecektir, refah olarak bize dönecektir. İnanıyorum ki ilimiz fındıktan sonra en büyük gelir kaynağını da turizmden elde edecektir. Neden olmasın. Bakın denizimiz var, doğamız var her şeyimiz var. Yeterki bunları dünyaya tanıtalım anlatalım” şeklinde konuştu.
 
Festivalde Ordu Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Coruh da söz aldı. Çoruh, Büyükşehir Belediyesi olarak Ordu’nun dört bir tarafını en güzel yatırımlarla donatmaya ve bu faaliyetleri gerçekleştirdiklerini ifade ederek şunları söyledi: “Çambaşı ve güzel doğa. Bu tür güzellikleri, böylesi doğal güzellikleri hep başka diyarlarda görürdük. Belgesellerde içimizi çekerek hayranlıkla izlerdik. Halbuki Ordumuzda daha güzel doğal güzellikleri barındırıyormuşuz da biz farkında değilmişiz. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak bizler bu güzellikleri sahip olduğumuz, sahip olup da fark edemediğimiz çeşitli vesilelerle istifade edemediğimiz bu güzellikleri siz değerli hemşerilerimizin hizmetine ve istifadesine sunmak bizim temel görev ve sorumluluğumuzdur.”
 
Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise, bugünün asıl öneminin Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun önderliğinde turizm faaliyetleriyle Ordu’nun tanıtımına katkı sağlandığının altını çizerek “Kabadüz Belediye Başkanımız Yener Kaya’ya da teşekkür ediyorum çünkü ardı arkası kesilmeden heryıl devam eden bir organizasyona ev sahipliği yapıyor. İnşallah bu tür tanıtım faaliyetleriyle, turizmin arttırılması için çalışmalara hep birlikte devam edeceğiz” dedi.
 
Festivale evsahipliği yapan Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya, festivale her geçen yıl ilginin arttığını belirterek, "Çambaşı Kar Festivali artık bilinen bir festival haline gelmiştir. Her geçen yıl festivale olan ilgi ve katılım artıyor. Kabadüz, Çambaşı yaylası kış sporlarının önemli bir merkezi haline geliyor" dedi ve festivalin düzenlenmesinde katkıda bulunanlara, emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür etti.
 
Konuşmaların sonunda Kabadüz Belediye Başkanı Yener Kaya ve Kayak Federasyonu Ordu İl Temsilcisi Fevzi Turan tarafından, Ordu’da turizmin ve kayak sporunun gelişmesine katkıda bulunması nedeniyle plaket ve hediye takdimi yapıldı.
 
Ordu Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin folklor gösterisi ile devam eden festivalde, protokol mensuplarının halat çekme yarışı, kar üzerinde yağlı güreş, kayak yarışları ve off road yarışmaları yapıldı.
 
Renkli görüntülere sahne olan festivali El Cezire televizyonu ile uydudan yayın yapan TV52 ve Altaş TV canlı olarak yayınladı.

1.jpeg
2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
HABER KAYNAĞI VE TARİHİ: ORDU VALİLİĞİ-29.01.2017