Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

HABER TÜRK ORDU ÇEKIMLERINI TAMAMLADI (19.01.2017)

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu’ya  gelen Haber Türk ekibi Ordu çekimlerini tamamladı.
 
Vali Balkanlıoğlu, başlattığı tanıtım faaliyetleri kapsamında çekimlerini tamamlayan Haber Türk ekibinden Duygu Kaya’nın sorularını yanıtladı.

Ordu sahilinde gerçekleştirilen röportajda Vali Balknlıoğlu, Karadeniz’in sahili bozulmayan tek vilayetinin Ordu olduğunu söyleyerek, ”Ordu, yeşille denizin kucaklaştığı, bakir doğası, yaylaları, dereleri, şelaleleri, kanyonları ile büyüleyici bir şehir” diye konuştu.
 
“Ordu’ya gelenler, doğa turizmi, yayla turizmi, doğa sporları, yamaç paraşütü, off road yapma, bisiklet parkurları, gezi parkurları ve  yürüyüş parkurları ile huzur bulabilirsiniz” diyen Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun gastronomi yönünden de zengin olduğunu, doğada kendiliğinden yetişen otların lezzetli yemeklere dönüştürüldüğünü ifade etti.
 
Tanıtım faaliyetleriyle birlikte Ordu’ya gelen turist sayısında ciddi bir artış olduğuna  vurgu yapan  Vali Balkanlıoğlu, ”Ordu Valiliği görevine başladığımız günden itibaren tanıtım çalışmalarına ağırlık verdik. Türkiye’nin prestij projelerinden birisi olan tamamen denizin doldurulması suretiyle yapılan ve uluslararası uçuşlara izin verilen Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılmasıda önemli bir etken. Ayrıca, Körfez ülkelerinde yaşayan insanlara yönelik tanıtımlar da yaptık. Körfez ülkelerinden Ordu’ya tanıtım amacıyla çok sayıda Arap gazeteci ve turizmci getirdik. Ordu’ya gelen Arap gazeteci ve turistler, 'Ordu şehri cennet bahçelerinden bir bahçe' diyorlar. Bunu da çalıştıkları basın kuruluşlarında yaptıkları haberlere yansıtıyorlar.  Bu tanıtım faaliyetleriyle birlikte Ordu’ya gelen Arap turist sayısında artış oldu. Arap turistler Ordu’dan konut ve gayrimenkul almaya da başladılar. Yatırım için de yer arayışı içindeler.Ordu’ya gelin huzur bulun diyoruz” şeklinde konuştu.
 
Haber Türk ekibi, 'Ömre Ömür Katan Yer Gölköy’de uzun ve sağlıklı yaşamanın sırrını araştırırken, Ulugöl başta olmak üzere Ordu’nun değişik yerlerinde çekimler gerçekleştirdi.
002.jpg
003.jpg
004.jpg
005.jpg
006.jpg
haber.jpg

Haber Kaynağı: Ordu Valiliği