Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU; EMİTT FUARINDA YERİNİ ALACAK (16.01.2017)

Ordu, Türkiye’nin, Doğu Akdeniz ve Avrasya’nın en büyük ve en önemli uluslararası turizm fuarı olan EMİTT Fuarı’nda, bu yıl da yerini alacak.

26-29 Ocak 2017 tarihlerinde, İstanbul(Beylikdüzü) TÜYAP Fuar alanında, 85 ülkeden 4.550 katılımcı ile sektörün en büyük buluşmasına 21. kez merhaba diyecek EMITT Fuarı, Ordu’nun tanıtımı en etkin şekilde yapılacak.

Bu yıl 21’incisi düzenlenen EMITT Turizm Fuarı ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, “Dünyanın ilk beş büyük turizm fuarı arasında yerini korumayı başaran ‘EMİTT Turizm Fuarı’, ülkemiz turizminin çeşitlendirilmesi, sahip olduğumuz turizm değerlerinin tanıtılması, iç pazarın harekete geçirilmesi, ülkemizin sanayi ürünlerinin tanıtılarak potansiyel Pazar ülkelerinden pay alınması ve ülkemizin uluslararası turizm trafiğinin yönlendirildiği bir merkez haline getirilmesi açısından önemli bir fırsattır” dedi.

Türkiye’nin dünyada en çok turist ağırlayan 6. ülke konumuna ulaştığına dikkat çeken Uğur Toparlak, “Ülkemizin tanıtımında önemli bir rol oynayan ‘Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT’, aldığı ziyaretçi sayısı ile dünyanın ilk üç fuarı arasına girmeyi hedeflemektedir. EMİTT-2017 Fuarına, ABD, Afganistan, Almanya, Andora, Angola, Arjantin, Arnavutluk, Avustralya, Avusturya, Azerbaycan, B.A.E, Bahreyn, Birleşik Krallık, Bosna Hersek, Bulgaristan, Cezayir, Çek Cumhuriyeti, Çin, Dominik Cumhuriyeti, Ermenistan, Fas, Filipinler, Filistin, Fransa, Guatemala, Gürcistan, Hindistan, Hollanda, Honduras, Irak, İran, İrlanda, İspanya, İsrail, İsveç, İsviçre, İtalya, Japonya, Karadağ, katar, Kazakistan, Kenya, Kıbrıs, Kırgızistan, Kore, Kosova, Kuveyt, Letonya, Liberya, Libya, Lübnan, Macaristan, Madagaskar, Makedonya, Malavi, Maldivler, Meksika, Mısır, Moğolistan, Moldova, Monako, Nepal, Özbekistan, Pakistan, Polonya, Portekiz, Romanya, Ruanda, Rusya, San Marino, Sırbistan, Slovenya, Sudan, Suriye, Suudi Arabistan, Svaziland, Tanzanya, Tayland, Tunus, Uganda, Ukrayna, Ürdün, Yemen ve Yunanistan katılacaktır” diye konuştu.

Ordu’nun, EMITT Turizm Fuarı’nda etkin bir şekilde tanıtılacağını ifade eden Uğur Toparlak, “Valiliğimiz, Büyükşehir Belediye Başkanlığımız ve Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı’nın katkılarıyla katılacağımız EMİTT Turizm Fuarı, ilimizin sahip olduğu turizm potansiyelinin, kültürel değerlerinin ve sanayi ürünlerinin tanıtımı açısından son derece önem arz etmektedir. Sayın Valimizin başlattığı tanıtım atağını EMITT Turizm Fuarı’nda da sürdüreceğiz. Yapılan tanıtım faaliyetleri ve çalışmaları neticesinde, gerek yerli ve yabancı turist sayısında ve gerekse yapılan yatırımlarla ilimiz önemli ölçüde seviye kat etmiş bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Uğur Toparlak, Ordu’nun tanıtımının yapılacağı 12. Salonda bulunan Ordu Standına, İstanbul ve çevresindeki illerde yaşayan tüm Orduluları beklediklerini sözlerine ekledi.

Fuar Tarihi: 26 - 29 Ocak 2017
Fuar Yeri: İstanbul (Beylikdüzü) TÜYAP Fuar Alanı
Stant : 12.Hall -  C 1210

Emitt2017-Ordu2.jpg

Emitt2017-Ordu1.jpg

Emitt2017-Ordu3.jpg