Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TURİZM DERGİSİ TOURMAG ORDUYA GENİŞ YER VERDİ (13.01.2017)

Türkiye'nin yedi bölgesi ile Bodrum, Antalya, Kapadokya turizm bölgelerinden özel haberler veren tek turizm dergisi olan TourMag Ordu’ya geniş yer verdi.

En iyi seyahat dergilerinden biri olan TourMag, 3 ayda bir çıkardığı dergiyle sektöre çok büyük katkı sağlamaya devam ederken, gezgin yazar Sema Taştan Çelebi, Tourmag Dergisi'nin Kış 2017 sayısında Ordu yazısıyla yer aldı.

“Fındıkların Süslediği Şehir Ordu” başlığı ile yer alan ve 6 sayfa ayrılan  yazıda  yazar Sema Taştan Çelebi, Ordu’da gezilecek yerler ve gidilebilecek yerlere değindiğini, yazıyı yazarken de Ordu’da büyük keyif aldığını dile getirdi.

TourMag sayfalarında, seyahat yazarı Sema Taştan Çelebi’nin bizzat Ordu’ya gelerek yaptığı incelemeler ve çektiği fotoğraflarla kaleme aldığı “Fındıkların Süslediği Şehir Ordu” başlıklı yazısı ise şöyle:

“Karadeniz, daha gitmeden fotoğraflardaki görüntüsüyle bile büyüler insanı.Yemyeşil doğası, kapkaranlık denizinin hırçın dalgalarıyle bütünleşmiştir. Gidenin temiz havaya ve yeşile doyduğu Karadeniz şehirlerinin en güzellerinden biridir Ordu.

Ordu, sadece  şehir merkezi ve çevresinin güzelliğinden ibaret değil. Ordu’yu Ordu yapan şey, yaylaları ve şelaleleri elbette. Eh durum böyle olunca size de Ordu’nun kıvrak  yollarına salınmak düşüyor. Ordu’da beni en çok büyüleyen yer Perşembe Yaylası. Perşembe yaylasını tepeden görmek için seyir terasına çıktığımda, zamanın biran durduğunu hissettim. Sanki bir film setindeki uçsuz bucaksız yeşilliğin ortasında kalıyor insan bu yaylada. Mendereslerde salına salına gezinen nehrin, yaylada gezen koyunların çanlarının sesleri ve esen rüzgarın uğultusundan başka  hiçbir ses yok. İnsanı başka bir boyuta sürükleyen bir dinginlik var burada. Daha  önce hiç tanık olmadığım bu dinginlik  ve manzaranın sizi de kendinizden geçireceğini garanti edebilirim. Şelaleler, şelaleler. Karadenizde ilk akla gelen gürül gürül akan, insanı mest eden şelaleler. Çiseli, Uzundere başlıcaları.

Ordu, yaylalarıyla, şelaleleriyle, her yeri kaplayan fındık tarlalarıyla, sizi kocaman bir gülümsemeyle karşılayan halkıyla insana beklediğinden fazlasını sunan bir şehir. Tahim ettiğinizden güzle plajlarıyla Karadeniz’in bu güzle şehri keşfedilmek için sizi bekliyor.”

HABER KAYNAĞI VE TARİHİ: ORDU VALİLİĞİ / 13.01.2017

001.png
002.png
003.png