Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDUDA TURİST SAYISI YARIM MİLYONU AŞTI (10.01.2017)

Turizmde son yıllarda atağa kalkan Ordu’yu, 2016 yılında 602.466 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun başlattığı tanıtım atağı ile birlikte turizmde büyük ilerlemeler kaydeden Ordu’da adeta turizm patlaması yaşanıyor. 2015 yılında turizmde en büyük artışın yaşandığı il olan Ordu, 2016 yılında da artış hızını sürdürdü. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın resmi verilerine göre, turist sayısında bir önceki yıla göre %25 artış sağlayan Ordu’nun turist sayısı 602.466 oldu.

Vali İrfan Balkanlıoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, Ordu’nun tanıtımına yönelik proje ve faaliyetlerin başarılı bir şekilde sürdüğünü belirterek, “Ordu'nun güzelliklerini tanıttıkça yerli ve yabancı turist sayısında ciddi artışlar yaşadık, umuyorum ki bu artışlar önümüzdeki yıllarda da devam edecektir” diye konuştu.  Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’ya göreve geldiğimizde, şehrin güzelliklerini gördükten sonra turizm pastasından yeterince pay alamadığını fark ettik. Türkiye’de son dönemlerde Karadeniz ve yayla turizmi bayağı rağbet gören turizm dalı haline geldi. Artık turizmde bir çok dallar oluştu. Sağlık turizmi, doğa turizmi, ekoturizm gibi bir çok alt dalları var. Birçok turizm dalını bünyesinde barındıran Ordu, aslında çok şanslı bir il durumunda. Ama turizm pastasından yeterince pay alamıyor. Karadeniz’de, Türkiye’de güzellik namına ne varsa Allah (c.c.) Ordu’ya fazlasıyla vermiş. Ama yeterince ziyaretçi var mı? Hayır. Bunun tanıtım kesikliğinde olduğunu tespit ettik. Gerek ülkemiz basınında, sosyal medyada yazılı ve görsel basının tamamında, gerekse buralara en fazla turist gönderen körfez ülkelerinin basın yayın organlarına yönelik hummalı bir çalışma ve tanıtma faaliyetine girdik. Bu tanıtım faaliyeti neticesinde göstergeler bizim çok iyi bir yönde olduğumuzu gösterdi. Turizmde hedefimiz bir milyondu ve şuanda yarım milyonu geçtik, inşallah bir milyonu da yakalayacağız” şeklinde konuştu. 

Vali Balkanlıoğlu, Hedefimiz; “1 Milyon Turist”

Ordu’nun turizm hedefinin 1 milyon olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’nun içeride ve dışarıda yürüttüğümüz tanıtım faaliyetlerimizin ardından turist sayısı birkaç senede 602 binleri buldu. Hedefimiz olan 1 milyonun şuanda yarısını geçtik.  Yatak kapasitemizde 5 bini buldu. Bu rakamlar bizler için sevindirici ve gelecek için umut veriyor” diye ifade etti.

“Şer Odaklarına Rağmen Turizmde Artış Sağladık”

Vali Balkanlıoğlu, ülkemizde yaşanan terör olaylarının turizmi de olumsuz etkilediğini belirterek, “Türkiye’nin kalkınmasını istemeyen iç ve dış güçler, şer odakları ülkemizi huzur ikliminden uzaklaştırmaya çalışıyor. Maksat, turizme de balta vurmak. Kısmen başarılı da oldular. Özellikle Ege ve Akdeniz Bölgesi’nde turizm açısından sıkıntılar yaşandı. Fakat Karadeniz Bölgemizde turizm katlamalı olarak arttı. Bunu da tanıtım noktasında uyguladığımız metotlarda doğru yolda olduğumuzun bir göstergesi olarak yorumlamak lazım” açıklamasında bulundu. 

“Turizm Pastasını Büyütmek İstiyoruz”

Hedeflerinin mevcut turizm pastasından daha fazla pay almak olmadığını belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, Karadeniz’in turizm pastasını daha da büyütmeyi hedeflediklerini söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “Bizim burada maksadımız turist sayısını arttırmaktır. Mevcut turistlerden pay kapmak veya pastayı paylaşmak değil de pastayı büyütmek istiyoruz. Karadeniz’de yayla turizminin pastasını büyütmeyi arzu ediyoruz. Daha önce tanıtım yapılmayan Fas, Tunus, Cezayir, Mısır, Lübnan, Umman, Suriye gibi ülkelere tanıtım yaptık. Bu yerlerden 80’e yakın gazeteciyi ilimize 3 sefer getirdik. Bu gazeteci arkadaşlar ülkelerine gittiğinde ‘Ordu, Cennet bahçelerinden bir bahçe’ dediler. Bunu da manşetlerine taşıdılar” diye konuştu.

Vali Balkanlıoğlu, turist sayısı bir önceki yıla oranla %25 artarak 483 binden 602 bin turist sayısını yakalayan Ordu’nun aynı zamanda 180 milyon lira olan turizm konaklama gelirinin de 280 milyon liraya yükseldiğini söyledi.

HABER KAYNAĞI VE TARİHİ: ORDU VALİLİĞİ

 
IMG_9937.jpg
IMG_9974.jpg