Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU 3.KÖRFEZ ÜLKELERİ BASIN ZİRVESİ SONA ERDİ (27.10.2016)

Ordu'nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Körfez ülkelerinden davet edilen 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisinin gezi programı, düzenlenen veda yemeğinin ardından sona erdi.

Ordu Valiliği’nin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri, program kapsamında kentin tarihi, kültürel ve turistik alanlarını gezdi.

Arap ülkelerinden gelen gazeteciler, beş günlük gezi sırasında Ordu'nun doğal güzelliklerini ülkelerinde yayınlamak üzere fotoğrafladı, görüntüledi.

Ordu'nun 1 milyon turist hedefi doğrultusunda kentte bulunan yabancı davetliler için kentin turistik alanlarından Boztepe'de veda programı düzenlendi. Düzenlenen veda programına, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Niyazi Erten, Halil Karbuz, Ahmet Arık, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz, Kültür ve Turizm Bakanlığı temsilcileri, Arap gazeteciler ve seyahat acentesi temsilcileri katıldı.

Düzenlenen veda programında bir konuşma yapan Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, Vali İrfan Balkanlıoğlu'nun göreve gelmesiyle Ordu'nun son yıllarda kültür ve turizm alanında gelişme sağladığını söyledi.

Körfez ülkelerinden gelen konuklara ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Türker, "Ordu, bize göre dünyanın bütün ülkelerinden birer güzellik taşıyan ve Türkiye'nin en güzel illerinden bir tanesi. Valimiz bu il için 'cennetin bir köşesi' diyor. Sizler de buradaki ziyaretinizde Ordu'nun gerçekten cennetin bir köşesi olduğunu gözlerinizle görmüş olduğunuzu düşünüyorum. Davetimize icabet ettiğiniz için sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu başta olmak üzere ilimizdeki teşkilat mensupları adına teşekkür ediyorum" dedi.

Konuşmanın ardından, Arap gazetecilere ve seyahat acentesi temsilcilerine Ordu’nun tanıtımına yaptıkları katkılardan dolayı hazırlanan teşekkür belgesi, Vali Yardımcısı Mehmet Erhan Türker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Ordu Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz tarafından takdim edildi.

Program, kent manzarası eşliğinde çekilen hatıra fotoğrafla son buldu.

KAYNAK: T.C. ORDU VALİLİĞİ

B  (1).jpg
B  (3) (1).jpg
B  (5).jpg
B  (9).jpg