Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP GAZETECİLER ORDU'DAN MUTLU AYRILDI ( 27.10.2016)

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, tanıtım faaliyetleri kapsamında yaptığı davet üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen Arap gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri, Ordu Valiliği’nce düzenlenen program kapsamında kentin tarihi, kültürel ve turistik alanlarını gezdi. Ordu’nun tarihi, kültürel ve turistik öneme haiz yerleri başta olmak üzere tüm yönleriyle yerinde görme fırsatı buldu.

Ordu’nun Bayadı Mahallesi’nde bulunan tarihi Kurul Kalesi’nden başlayan gezi, Çiseli Şelalesi, Ünye At Çiftliği ve Binicilik Tesisleri, Perşembe ilçesi Çaytepe Mahallesinde bulunan Yason Burnu ve eski Kilise, Aybastı Perşembe Yaylası, Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olan Gölköy ilçesine bağlı Ulugöl ve şehir gezileri ile devam etti. Düzenlenen etkinliklere katılan Arap gazeteciler burada haber ve program çekimleri yaparak, röportajlar gerçekleştirdi.

Ordu’ya hayranlıklarını gizleyemeyen Arap gazetecilerden bazıları ise duygularını şöyle dile getirdiler:

Omar Al Aloosi (Irak Al Arabiya TV – Kameraman) “Ordu'ya geldiğimiz için çok mutluyum. Çok güzel görüntüler kaydettik. Buradan döndüğümüzde bu görüntüleri yayınlayacağız. Bizleri buraya davet eden Vali İrfan Balkanlıoğlu'na teşekkür ederim."

Zeidan Zinglu (Suriye - Al Arabiya TV) “Ordu'ya ilk defa geliyorum. İnsan, buradan, bu güzelliklerden ayrılmak istemiyor. Her şey çok güzel. Herkesin buraya gelip bu güzellikleri görmesini tavsiye ediyorum."

Kinana Hedar (Türkiye Tv Arapça yayın – Suriye) Ordu'yu çok beğendim. Görmediğimiz birçok şeyi burada gördük. Yaklaşık bir hafta boyunca Ordu'da çekimler yaptık. Geri döndüğümüzde Ordu'yu daha iyi tanıtmış olacağız.”

Rabee Al Soub (Ürdün) “Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bizleri davet ettiği için çok teşekkür ediyoruz. Bize Ordu’nun güzelliklerini tanıttılar. Ordu’nun Karadeniz’in incisi olduğunu gördük. Ordu’nun gerçekten büyüleyici bir şehir olduğunu duyuyorduk ama buraya geldiğimizde bundan çok daha fazlası olduğunu keşfetmiş olduk.”

Mohammad Alrimawi (Dubai TV -Birleşik Arap Emirlikleri) “Ordu şehri hakikaten harika bir şehir. Haberlerimizde Ordu’nun seyahat yapılabilecek çok güzel bir şehir olduğundan bahsedeceğim. Çünkü, Ordu şehri çok güzel bir şehir. İnsanı etkileyen manzaraları, yemyeşil ovaları, gölleri ve nehirleri var. Başta Sayın Vali İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere bizleri karşılayan ve bizlere unutulmaz bir 5 gün yaşatan herkese çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: T.C. ORDU VALİLİĞİ

A (10).jpg

A-(1).jpg
A-(7).jpg
A (8).jpg
A (9).jpg