Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN BASIN ORDUSU ORDUYA GELDİ (24.10.2016)

Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında, Körfez ülkelerinden 50 gazeteci ve seyahat acentesi temsilcisi Ordu’ya geldi.

Ordu Valiliği’nin daveti üzerine Irak, Filistin, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Katar, Suudi Arabistan, Ürdün, İran, Kuveyt ve Fransa’dan gelen gazeteci ve seyahat acentesi temsilcileri ile Ordu’da görev yapan basın mensuplarını kahvaltı programında ağırlayan Vali İrfan Balkanlıoğlu, gerçekleştirilen organizasyon sayesinde Ordu’nun değerlerinin dünyaya tanıtılacağını söyledi. Vali Balkanlıoğlu, “ Ordu’nun ormanlarının, vadilerinin, şelalelerinin, yaylalarının tanıtılacağı zirvede, aynı zamanda yöresel yemek lezzetlerimiz, kültür ve sanat değerlerimiz de tanıtılmış olacak” dedi.

Körfez ülkelerinden gelen gazeteci ve seyahat acente sahiplerine, Ordu’nun, Karadeniz’in en güzel şehri olduğunu açıklayan Vali Balkanlıoğlu, “Ordu, cennet gibidir, serin yaylalara sahiptir. Sizler de gezerek bu güzellikleri yakinen göreceksiniz. Trabzon, Rize gibi şehirlerimize sizin ülkelerden çok fazla ziyaretçi geliyor. Ordu’ya ise bu şehirler kadar güzel olmasına rağmen tanıtım eksikliğinden dolayı yeteri kadar ziyaretçi gelmiyor. Sizler, Ordu’yu gezip gördükten sonra ülkenize döndüğünüzde, bu güzellikleri başkaları ile paylaştığınız zaman daha fazla kişi Ordu’yu tanıyacak ve gelmek isteyecektir. Ordu son derece güvenilir ve misafirperver insanlara sahiptir. Özellikle Arap ülkelerinden gelen misafirleri sevgi ve saygıyla karşılar. Sizleri aramızda görmekten çok mutluyuz” diye konuştu.

2017 yılının Arap turist sayısı açısından daha da ileri seviyeye ulaşmasının hedeflendiğini belirten Vali Balkanlıoğlu, “Yapılan tanıtım faaliyetleri sonucunda sağlanan turizm hareketliliği ile ilimiz ekonomisine  ve turizm sektörüne bir hareketlilik getireceğine dair umutlarımız her geçen gün artmaktadır” şeklinde konuştu.

Düzenlenen kahvaltı programında konuşan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “Sizleri burada ağırlamak, ilimiz açısından son derece önemli. Bu nedenle böyle bir organizasyonu sağlayan Sayın Valimize teşekkür ediyorum. İnşallah buradan ayrıldığınızda Ordu’nun güzelliklerini ülkenizde de paylaşırsınız. Ordu’da, Yaz mevsimini sahili ve şelaleleri ile, Kış mevsimini de kar ve kar manzaraları ile geçirmenizi diliyorum” diye konuştu.

Programın sonunda Ordu’ya gelen basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, BBC Arapça, Al Arabiya, Al Dubai, Al Yarmouk TV gibi Arap basınının önde gelen televizyon kanallarına röportaj verdi.

22 – 27 Ekim 2016 tarihleri arasında Kurul Kalesi, Çiseli Şelalesi, Ünye Müzeevi, Perşembe Yaylası ve Ulugöl gibi Ordu’nun tarihi ve turistik yerlerini gezecek olan Arap gazeteciler ve seyahat acentesi temsilcileri düzenlenen aktiviteler sayesinde Ordu’nun yöresel lezzetlerini tatma, sanat ve kültürünü yakından görme fırsatını bulmuş olacaklar. Ordu’nun çeşitli noktalarından çekilen görüntüleri ve yapılan röportajlar, 12 ülkenin televizyon ve gazetelerinde yer alacak. 

Haber Kaynağı: Ordu Valiliği, 23 Ekim 2016 Pazar


SU3B0020_resized.jpg

SU3B0041-1_resized.jpg

SU3B0045_resized.jpg

SU3B0050-1-1_resized.jpg