Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TRT ORDU BELGESELİ ÇEKİYOR (29.07.2016)

Ordu’nun doğal güzellikleri, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) tarafından belgesel haline getiriliyor.  

Ordu’nun tarihi ve turistlik mekanları, doğal güzellikleri, yeşili ve mavisi herkesin dikkatini çekmeye devam ediyor. Son olarak, Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) ‘Ordu Belgeseli’ isimli yeni belgeselin çekimleri için Ordu’ya geldi. Ordu’nun 4 mevsim doğal güzelliklerini bir yıl boyunca kapsamlı bir şekilde çekmeyi planlayan TRT’de Ankara’dan gelen 5 kişilik ekip son olarak Ünye’nin Kadılar Yokuşu ile Turnasuyu Irmağı’nın güzelliklerini çekti.

Ordu’nun güzelliklerini Türkiye’ye ve dünyaya tanıtmaya kararlı olduklarını belirten Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, Ordu belgeselinin TRT’nin birçok kanallarında yer alarak, milyonlarca kişiye ulaşacağını söyledi. Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “İlimiz, doğal güzellikleri, el değmemiş koyları, yaylaları, türkülere konu olmuş dereleri ile ülkemizin görülmeye, gezilmeye değer şehirleri arasında yer alıyor. Yeşili ve mavisi ile Karadeniz’in tüm güzelliklerini barındıran Ordu, başlattığımız tanıtım atağının ardından, adından daha da söz ettiren bir il haline geldi. Şehrimizde son olarak TRT ekibini ağırlıyoruz. 5 kişiden oluşan ekip, Ordu’nun yaylalarını, şelalelerini ve tüm güzelliklerini 1 yıl boyunca kayıt altına alacak. 4 mevsim sürecek çekimler sonrasında ortaya çıkacak olan ‘Ordu Belgeseli’, TRT Belgesel kanalı başta olmak üzere TRT’nin diğer kanallarında da yayınlanarak yurt içi ve yurt dışında milyonlarca kişi tarafından izlenmesi sağlanacak. Fındığa bağlı ekonomik bir yapıya sahip olan Ordu, turizm pastasını daha da büyüterek, bu paydan da yeteri kadar dilimi almış olacaktır. Artan turist sayısı ile birlikte konaklama tesisleri kazanacak, restoranlarımız kazanacak, esnafımız kazanacak, kısacası Ordu kazanacak. Beklentimiz ve gayretimiz bu doğrultudadır” şeklinde konuştu.

Yapımcılığını Gönül Güzel Uysal’ın yürüttüğü, yönetmenliğini Nuh Bağcı, yönetmen yardımcılığını Neslihan Çolakoğlu, kameramanlığını ise Aziz Yıldız ile Çetin Altunsoy’un gerçekleştirdiği TRT Ordu Belgeseli’nin 2017 yılında bitirilerek yayına girmesi hedefleniyor.

 

Haber Tarihi ve Kaynağı: 29.07.2016,  Ordu Valiliği