Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP TURİSTLERİ TAŞIYAN UÇAK ORDU'YA GELDİ (20.07.2016)

Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda ilk ticari yurt dışı uçuşlarının başlamasıyla birlikte Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan gelen 150 kişilik Arap işadamı ve turist kafilesi havalimanında Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ve protokol heyeti tarafından karşılandı.

 

Riyad'dan 150 kişilik işadamı ve turist kafilesiyle kalkan THY uçağı ile gelen misafirler, Vali İrfan Balkanlıoğlu, Vali Yardımcıları Mehmet Erhan Türker, Fatih Görmüş, Engin Avcı, Başbakanlık Yatırım Destek Ajansı Suudi Arabistan Bölge Sorumlusu Mustafa Göksu, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, Gülyalı Belediye Başkanı Talip Şen, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve işadamları tarafından karşılandı.

 

Uçaktan ellerinde Suudi Arabistan ve Türk bayraklarıyla inen kafileyi çiçeklerle karşılayan Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, burada yaptığı açıklamada, "Bakanlar Kurulumuz, Havalimanımızı hudut kapısı ilan etti. Hudut kapısı ilan edilmesinin ardından Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'dan ilk turist kafilesi geldi. Arap turistler Ordu'ya uçakla gelmiyordu, artık bugün ilk uçak saferiyle gelmeye başladılar. Bu artarak devam edecek. İnşallah bu uçakların devamı gelecek" dedi.

 

Turizm hareketliliği ile Ordu’da göçün tersine döneceğini ifade eden Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, "Önümüzdeki dönemde inşallah Suudi Arabistan'dan direkt uçuşlar başlayacak. Arap işadamları buradan yer bakıyor. Bir Arap yatırımcı, oteller yapmak için 3 bin dönüm yer istiyor ve 'Ben, önümüzdeki dönem Ordu'ya 200 uçakta kaldırabilirim, yeter ki yatırım imkânları sağlansın ' diyor. Bizde yardımcı olacağız. Önümüzdeki dönemde fındığın da üzerinde bir alternatif geçim kaynağı yakalamış olacağız. Göç tersine dönecek" diye konuştu.

Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, "Ordu büyüleyici bir güzelliğe sahip olmasına rağmen yeterince tanınmıyor ve bilinmiyor. Bizler Ordu Valiliği olarak tanıtım eksikliği üzerine çalışmalarımızı yoğunlaştırdık ve tanıtım atağı başlattık. Ordu'da talep patlaması yaşanacak" diyerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

 

Suudi Arabistanlı Acaci turizm şirketi sahibi Ahmed Acaci ise yaptığı konuşmada, "Bu sene ilk uçağımız. Ordu'ya Arap turizmini aktaracağız. Ordu tanınan bir yer değil. Türkiye'de bizi yatırımlar noktasında cesaretlendiren en önemli şey Türkiye'deki istikrar, düzenli yapıdır. Bizler, Ordu’ya yapmayı düşündüğümüz yatırımlar için çok heyecanlıyız. Sayın Valimiz İrfan Balkanlıoğlu'nun da destekleriyle 2 yıl içinde Ordu’daki Arap aleminin yatırımlarını fark edeceksiniz. Ordu’da turizm olarak yatırımlar noktasında hiçbir eksiklik yok. Tanıtım eksikliği vardı. Sayın Valimizin organizasyonları ile bu da ortadan kaldırılınca Ordu, Arap alemi için kaçınılmaz oldu. Burada yapılan bütün aktiviteler birlikte geldiğimiz sosyal medya ve gazeteci arkadaşlarımızın tanıtımıyla bütün Arap aleminde tanıtılacak ve Ordu’nun tanıtımına büyük katkılar sunacaktır" dedi ve kendilerine gösterdiği yakın ilgiden dolayı Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu 'na teşekkürlerini sundu.

 

 Acaci, "Biz, Ordu'da bir havacılık şirketi kurup, Ordu-Giresun havalimanından 12 ülkeye uçuşlar gerçekleştirmek istiyoruz. Ordu'nun Arap turistler için herşeyi hazır. Ordu'yu Sayın Valimizle birlikte uçuracağız" şeklinde konuştu.

 

Arap Turistlerden Demokrasiye Destek

 

Uçaktan ellerinde Suudi Arabistan ve Türkiye bayraklarıyla inen Arap turist kafilesi piste iner inmez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a destek pankartları açtılar. “Seninleyiz Türkiye” pankartı açan Suudi turistler, 15 Temmuz darbe girişiminin önlenmesinde sağlayan kararlarıyla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a desteklerini bildirdiler.

 

Suudi turistler, darbe girişimine rağmen önceden belirlenen seyahatlerini iptal etmediklerini ifade ederek, “Türkiye bizim için bir emniyet ve güvenlik ülkesidir. Türkiye ve Suudi Arabistan tek kalpli ve tek ümmettir. Kalbimiz ve ruhumuzla sizinle birlikteyiz” diyerek, Türkiye’de verilen demokrasi mücadelesine destek verdi.

 

HABER TARİHİ VE KAYNAĞI: 20.07.2016,ORDU VALİLİĞİ