Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

AL ARABIA KANALI ORDU'DA (20.05.2016)

Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu’ya gelen Al Arabiya Kanalı çekimlere başladı.

 

Ordu’da bir  turizm hareketliliği  oluşturmak amacıyla Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Ordu’ya bulunan Al Arabiya Kanalı program ekibi 4 gün boyunca  çekimler gerçekleştirecek.

Al Arabiya Kanalında  yayınlanan “Köyler ve Kültürleri” adlı programın çekimleri için Ordu’ya gelen  Al Arabiya kanalından Wassim Nohra, Wassım Geagea, Buthaina Fityani, TRT Arapça’dan Rokaya Hamza, Amerika’nın Sesi Radyosundan Rabee Al-Soub ile kahvaltıda bir araya  gelen Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu, cennetten  bir köşe. Denizi, yaylaları, şelaleleri  başta olmak üzere büyüleyici bir güzelliğe sahip. Deniz kenarları ayrı güzellik. Ordu’da sahil yolu tünellerle, viyadüklerle arkadan geçtiğinden milyonlarca yılda oluşan güzelim koylar duruyor. Teleferikle Boztepe’ye çıkıp buradan yamaç paraşütüyle kendinizi denizin ve Ordu’nun şahane manzarasının üzerine bırakabilir, doğal otların nefis yemeklere dönüştürülen tatlarına bakabilirsiniz” şeklinde konuştu.

 

Dünyada 3 tane, Türkiye’de ise ilk Ordu’da yapılan denize dolgu gerçekleştirilen Ordu-Giresun havalimanının da Ordu’nun çehresini değiştirdiğini ve  her yere çok rahat ulaşımın sağlandığının altını çizen Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu, gezmeye görmeye değer son derece güzel bir il. Ordu’nun bu güzelliklerinin hem yurt içinde, hem de yurt dışında tanıtılması için çok etkin bir tanıtım faaliyeti yürütüyoruz. Ordu’da gerçekleştireceğiniz çekimlerle birlikte bu muhteşem güzellikler herkes tarafından görülecek ve  Ordu’ya bir ivme kazandıracaktır” diye konuştu.

 

Al Arabiya Kanalı program ekibi, Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu ile Vali Konağı bahçesi ve Kayabaşı mahallesindeki bir çilek bahçesinde de çekimler yaparak,  röportajlar gerçekleştirdi.

 

Al Arabiya Kanalı “Köyler ve Kültürleri”  adlı program  ekibi adına söz alan Rokaya Hamza, Ordu’da bulunmaktan dolayı çok mutlu olduklarını belirterek, daha önce Ordu’ya geldiğini ve  Ordu’nun doğal güzelliği karşısında büyülendiğini kaydetti.

 

Rokaya Hamza, ”Program çekimleri için özellikle Ordu’yu tercih ettik. Şehir çok güzel ve doğa mükemmel. İnsanları çok güleryüzlü ve misafirperverler. Program çekimlerimizde herkes bizlere çok yardımcı oluyor. Vali beyi bu kadar beklemiyorduk. Çok mütevazi ve Ordu için, ülkesi için çok çalışıyor.  Bizler de vali beyin bu çabasına katkıda bulunmak istiyoruz. Ordu’ya herkesi davet edeceğiz ve bizler en kısa sürede tatil için geleceğiz” diyerek, gösterdiği yakın ilgi ve desteklerden dolayı Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkürlerini sundu.

 

Ordu’nun tüm güzelliklerinin yansıtıldığı program Ramazan ayı içinde Al Arabiya Kanalında ekranlara gelecek.

 

HABER TARİHİ VE KAYNAĞI: 12.05.2016,ORDU VALİLİĞİ