Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TÜRKİYE'NİN 21 SEYYAHI ORDU'YU FOTOĞRAFLAYACAK (12.05.2016)

Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınmasını sağlamak amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında davet edilen 21 seyahat blog yazarları ve gezgin fotoğrafçılar, Ordu’ya geldi.

Ordu’nun güzelliklerini fotoğraflamak, sosyal paylaşım hesaplarında paylaşmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından 21 seyahat blog yazarı ve gezgin fotoğrafçı Ordu’ya geldi. Sosyal medya üzerinden Ordu’yu tanıtmak amacıyla Ordu’da bulunan seyahat blog yazarları ve gezgin fotoğrafçılar ile sabah kahvaltısında bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu “Ordu şehri olarak, bu yıl turizmde bir patlama bekliyoruz” açıklamasında bulundu. Gelen ekibe Ordu’nun güzelliklerini anlatan, yaylalarından ve şelalelerinden bahseden Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da iç ve dış turizm bir önceki yıla oranla yüzde 42’nin üzerinde arttı. Otelciler memnun.  Yüzlerce Arap Ordu’dan gayrimenkul almış durumda. Şimdiden gayrimenkul satımı başladı ve Arap ülkelerinden yatırımcılar geliyor. Gelen yatırımcılara elimizden geldiği kadar destek oluyoruz.  Her türlü ziyaretçi bizim için makbul ve muteber müşteri velinimetimizdir gözüyle bakıyoruz. Burada bizim kazanımımız, ‘bir vali geldi bizi tanıttı Allah razı olsun’ derlerse bizim için yeterli. Ordu için gizli ve saklı bir cennet denebilir. Ordu’ya gel huzur bul, iç ve dış arın öyle git desek yeri vardır. Her açıdan doğal güzellikleri asla bozulmamış dokusu ve doğası, göz alabildiğine derin vadiler, ırmaklar ve şelaleleri var. Ormanın denizle kucaklaştığı Ordu’da derin koylara ağaçların sarktığını göreceksiniz. Ordu, Türkiye’nin hakikaten güzel yaşanabilir, gezilip görülebilecek, rahatlanacak bir şehridir” açıklamasında bulundu.

Aralarında ulusal gazetelerde seyahat yazarlarının da bulunduğu ekip, 5 gün boyunca çeşitli ilçelerde Ordu’nun tarihi, turistik ve kültürel değerlerini fotoğraflayacak.

HABER TARİHİ VE KAYNAĞI: 12.05.2016,ORDU VALİLİĞİ