Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ÇİSELİ ŞELALESİ ULUSAL BASINDA (09.05.2016)

Türkiye’nin en güzel şelalelerini belirlemek üzere Hürriyet Gazetesi tarafından oluşturulan jüri,  Altınordu İlçesi Karoluk sınırları içerisinde yer alan Çiseli Şelalesi’ni Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında gösterdi.

 

Foto muhabiri Coşkun Aral, Hürriyet Seyahat yazarı Saffet Emre Tonguç, Doğa Derneği Başkanı Dicle Tuba Kılıç, Atlas Dergisi Yayın Direktörü Murat Köksal, Yürüyüş rotaları rehberi Ersin Demirel, Atlas Dergisi Yayın Yönetmeni Sinan Çakmak, Fotoğraf turları rehberi Faruk Akbaş, Atlas dergisi yazarı Yıldırım Güngör, gezgin, yazar Uğur Biryol, WWF Türkiye Direktörü Sedat Kalem tarafından oluşturulan jüri, binlerce şelale arasından Türkiye’nin en güzel 10 şelalesini belirledi.

Oluşturulan jüri tarafından belirlenen Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi, Hürriyet Gazetesi’nin Seyahat ekinde, ‘Anadolu denize kavuşmak için metrelerce yükseklikten dökülen şelalelerle dolu. Üstelik karın erimesiyle birlikte gürül gürül akan şelaleleri görmenin tam zamanı. Peki Türkiye'nin en güzel şelaleleri hangisi? Büyük jürimize sorduk...’ başlığı altında yayınlandı.

 

Çiseli Şelalesinin, Hürriyet Gazetesi’nin Türkiye’nin en güzel şelalelerini belirlemek amacıyla yaptığı çalışmada, oluşturulan jüri tarafından Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında gösterilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, yapılan tanıtım faaliyetlerinin meyvelerini bir bir verdiğini söyledi.

Çiseli Şelalesi’nin Ordu turizminin cazibe noktalarından birisi olduğunu söyleyen Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’yu turizmde bir marka kent yapmak amacıyla başlattığımız çalışmalarımız meyvesini vermeye başladı. 9 metre derinliğindeki göleti ve 6 metre yüksekliğindeki şelalesiyle dikkat çeken Çiseli Şelalesi’nin Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında yer alması bizleri son derece sevindirdi. Tanıtım çalışmalarımız ile birlikte rağbet görmeye başlayan Çiseli Şelalesi, doğal güzelliği ile doğa harikası bir göl ve ilimiz turizmi açısından da cazibe noktalarımızdan birisidir. Yapılan tanıtımlarla birlikte çok sayıda yerli ve yabancı turistik uğrak yerlerinden birisi olan Çiseli Şelalesi’nin, Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında yer almasıyla birlikte tanınırlılığı, bilinirliliği artacak ve çok daha fazla sayıda turist akınına uğrayacaktır ” diye konuştu.

Çiseli Şelalesi gibi Ordu’da çok fazla sayıda görsel güzelliğe sahip şelale ve göller bulunduğuna dikkat çeken Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’muzun her ilçesinde, yöresinde Çiseli Şelalesi gibi yüzlerce şelale var. Yemyeşil bitki örtüsü ve gür ormanların içinden geçen dere ve ırmakları üzerinde bulunan bu şelaleler ve göller, müthiş bir görsel güzellik sunuyorlar. Bizler de bu güzellikleri tanıtmaya, turizme kazandırmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı bundan sonra da yoğun bir şekilde sürdüreceğiz” şeklinde konuştu.

 

Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında yer alan, doğanın eşsiz güzelliğini yansıtan ve  Karaoluk Mahallesi sınırları içinde bulunan  Çiseli Şelalesi, yerli ve yabancı çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor.

 

HABER TARİHİ VE KAYNAĞI: 09.05.2016,ORDU VALİLİĞİ