T.C. KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU; ULUSOY TRAVEL DERGİSİ İLE VARAN YOL BOYUNCA ADLI DERGİLERDE YER ALDI (18.04.2016)

Ulusoy Turizm'in seyahat severler için hazırladığı Travel Dergisi ile Varan Turizm'in seyahat severler için hazırladığı Yol Boyunca Dergisi Nisan sayısını Ordu’ya ayırdı.

 

Aylık olarak çıkan Ulusoy Travel Dergisi ile Varan Yol Boyunca adlı dergilerde “Doğu Karadeniz’in Gülen Yüzü Ordu” başlığıyla yer verilen haberlerde Ordu’ya tam 7 sayfa ayrıldı.

 

Sinem Aydın tarafından kaleme alınan haberde, “Karadeniz’in, masmavi sularla söyleşen yavuklusudur Ordu. Hem göze, hem gönle huzur bahşeden doyumsuz güzelliği, oya misali işlenen kıyıları, tertemiz koyları, doğal plajları, masmavi suyla ahenkli bir uyum yakalayan yemyeşil ormanları ile usta bir ressamın elinden çıkan emsalsiz bir tabloyu andırır Ordu” denilerek, ‘Ordu’nun Balkonu Boztepe’, ‘Ordu Mutfağına Yolculuk’, ’Mendereslerle Dolu  Bir  Dünya, Perşembe Yaylası’, ’Fındığın Başkenti Ordu’, ’Ordu’nun Gözbebeği Ünye’, ’Ünye’nin Kardeşi Fatsa’ başlıkları ile yer alan Ordu tüm yönleriyle iki dergide de tanıtılıyor.

 

Ulusoy Travel Dergisi ile Varan Yol Boyunca adlı dergilerde Ordu ile ilgili şu cümlelere yer veriliyor:

 

“Masmavi denizi, derin vadileri, yemyeşil ormanları, ürkütücü kanyonları, serinletici yaylaları ve damaklarda unutulmaz tatlar bırakan enfes mutfağı ile huzur şehri Ordu’dayız. Perşembe Yaylası’nda adeta nakış gibi işlenmiş menderesleri görebilir, yapay göletin etrafında yürüyüş yapabilir, Çisele Şelalesi’nin doğayla göz kamaştırıcı uyumunu seyredebilirsiniz. Ordu’da fındık, hayatın öznesidir. Ordu’da fındık kültürü hakimdir ve geçim bunun üzerine kuruludur.”

 

Ordu’nun Balkonu Boztepe

Göklere uzanan dev çam ağaçlarıyla, reçine kokulu havası ve yeşilin bin bir tonuyla eşi benzeri olmayan bir rotadır Boztepe. Muhteşem Ordu manzarası ayaklarınızın altındadır. Ordu mutfağında ise pancar, mısır veya kabak çorbası yemeklerin başlangıcıdır. Ziyafet, pancar sarması, pancar döşemesi, pancar diblesi, diken ucu kavurması, sakarca mıhlaması, galdirik kavurması, ısırgan yağlaşı, hoşkıran kavurması, mantar kavurması, çerkez tavuğu, keşkek, fırın fasulyesi gibi yöresel lezzetlerle devam eder.

 

HABER TARİHİ VE KAYNAĞI: 18.04.2016, ORDU VALİLİĞİ