Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

"27 MART DÜNYA TİYATROLAR GÜNÜ" KUTLU OLSUN (25.03.2016)

Her yıl 27 Mart günü Dünya Tiyatrolar Günü kutlanılmaktadır. UNESCO (Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Kurumu) tarafından ITI (Uluslar arası Tiyatrolar Birliği) “Sahne Sanatları bağlamında dünya çapında bilgi ve uygulama alışverişini artırmak, gelişim sürecinde sanatsal yaratıcılığın ve üretimin gerekliliği konusunda toplumsal bilinci uyandırmak, insanlar arasındaki barış ve dostluğun sağlanması ve artmasını gerçekleştirmek adına karşılıklı anlayışı gerçekleştirmek, UNESCO’nun hedeflerine ulaşmasına katkıda bulunmak” gibi hedefleri, Dünya Tiyatrolar Gününde bir kez daha hatırlatılmaktadır.

Dünya Tiyatrolar günü, tiyatro dünyasındaki insanlar için sahne sanatlarının insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirciyle daha iyi iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı artırmak için bir fırsat olarak görülmektedir.

Dünya Tiyatrolar Günü olması nedeniyle, Ordu Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak 27 Mart 2016 Pazar günü saat 20.00’de Ordu  Kültür Sanat Merkezi Küçük Salonda OKSAD TİYATRO OKSİJEN’in hazırladığı Nurgül ÇOLUK’un yönettiği ve tüm halkımızın davetli olduğu “Sizi Oyuna Getirdik” adlı tiyatro oyunu ile Dünya Tiyatrolar Günü kutlanacaktır.

 

Uğur TOPARLAK

İl Kültür ve turizm Müdürü