Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

TURSAB HEYETİ 15 NİSAN'DA ORDU'DA ( 22.03.2016)

Ordu’da turizm hareketliği sağlanması ve bu yolla Ordu ekonomisine katkıda bulunulması amacıyla Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri kapsamında Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği(TÜRSAB) Temsilcileri ve Turizmci-Gazetecilerden oluşan 35 kişilik bir heyet, 15 Nisan’da Ordu’ya gelecek.

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin, İstanbul Asya Bölgesel Yürütme Kurulu’ndan görev yapan 30 TÜRSAB Temsilcisinin ve 5  Turizmci-Gazeteciden oluşan toplam 35 kişinin  info gezisi kapsamında 15 Nisan’da Ordu’da olacağını ifade eden Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Ordu’nun doğal güzelliklerinin, turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, tanıtılması ve  turizmde bir marka olması amacıyla başlattığımız  çalışmalar kapsamında artan yerli ve yabancı turist sayısını 2016 yılı içinde 1 milyona çıkarmayı hedefliyoruz. Bunun için de tanıtım faaliyetlerimizi 2106 yılı içinde daha da yoğunlaştıracağız. Ülkemizde, 15-22 Nisan tarihleri arası Turizm haftası olarak kutlanmakta. Biz de bu haftayı en etkin ve verimli bir şekilde değerlendirmek istedik. Bundan dolayı Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nin temsilcileri ile turizm sektöründe hizmet veren gazetecileri ilimize davet ettik. 15-17 Nisan tarihleri arasında 3 gün boyunca ilimizin turizm destinasyonlarını TÜRSAB heyetine gezdireceğiz, turizm potansiyelimizi kendilerine göstereceğiz ve onlardan Ordu’ya daha fazla turist göndermeleri noktasında kendilerinden destek ve katkı isteyeceğiz. Biz, Ordu’nun tanıtılması ve bu suretle Ordu’yu çok daha fazla sayıda yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesi yönündeki çabamızı, gayretimizi sürdüreceğiz” dedi.    

TÜRSAB heyetinin Ordu programı hakkında da bilgiler veren Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, ”Valiliğimizin daveti üzerine ilimize gelecek olan TÜRSAB Temsilcileri ile Turizmci-Gazetecilerden oluşan 35 kişilik heyeti Ordu’da ağırlamaktan mutluluk duyacağız. 17 Nisan tarihine kadar ilimizde kalacak olan  heyete Ordu’nun tarihi ve turistik yerlerini gezdireceğiz. Boztepe’ye teleferikle çıkıp eşsiz güzellikteki  Ordu’yu konuklarımıza göstereceğiz. Tarihi 19. yüzyıla dayanan Taşbaşı Kilisesi, Menekşe Sokak’ta  restore edilmiş eski Ordu evlerimiz, Çambaşı yaylamız, Ulugöl ile gün batımının en iyi izlendiği yerlerden biri olan Yason Burnu, farklı kuş türlerinin yaşadığı Hoynat Adası, Bolaman Konağı, Kabakdağı Ekoturizm, Ünye Müzeev, Kadılar Yokuşu, Çakırtepe, yöresel yemeklerimiz, kültür ve sanatımız  başta olmak üzere tüm güzellikleri göstermeye, tanıtmaya büyük özen göstereceğiz” şeklinde konuştu.

Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, TÜRSAB heyeti ile Ordu’daki sektör temsilcilerinin bir araya geleceği çalışma toplantısı da yapılacağını sözlerine ekledi.

 

Haber Tarihi ve Kaynağı: 21.03.2016, Ordu Valiliği