Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU'NUN KALİTELİ YATAK KAPASİTESİ ARTIYOR (22.02.2016)

Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu‘nun, Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla başlattığı tanıtım faaliyetlerine bağlı olarak Ordu’da kaliteli konaklama kapasitesi artıyor.

Ordu’nun turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması, tanıtılması ve  turizmde bir marka olması amacıyla başlatılan çalışmalar neticesinde artan yerli ve yabancı turist sayısının 2016 yılında 1 milyona çıkarılmasının hedeflendiğini ifade eden Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “2016 yılında Ordu’ya 1 milyon yerli ve yabancı turistin ziyaret etmesini sağlama hedefimiz var. Bu hedefimiz doğrultusunda tanıtım faaliyetlerimizi hiç ara vermeden sürdürüyoruz. 1 milyon turist hedefimize bağlı olarak Ordu’da ihtiyaç duyulan kaliteli konaklama tesisi ihtiyacıyla ilgili de çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ordu’nun kaliteli yatak kapasitesini artırmaya yönelik çalışmalarımıza da hız kazandırdık” dedi.    

Ordu’nun  büyüleyici bir güzelliğe sahip olduğunu ancak, yeterince tanınmadığını söyleyen Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Son dönemde yapılan tanıtım faaliyetlerimizle birlikte Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında büyük  oranda artış yaşandı. Gelen turist sayısı % 41 arttı. Ordu’nun turizmde bir marka olması amacıyla başlattığımız çalışmalar meyvesini veriyor. Tanıtım çalışmalarımızın yansımalarını görüyoruz” diye konuştu.

2015 yılında konaklama tesislerinde yer bulmakta güçlük çekildiğini belirten Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, ”Ordu’da 1.140 oda sayısı, 2 bin 266 yatak sayısı ile 26  turizm işletme belgeli tesis, 992 oda sayısı, 2 bin 139 yatak sayısı ile 54 belediye belgeli  konaklama tesisi, 309 odası, 736 yatak sayısı ile 18 belediye belgeli pansiyonlar olmak üzere toplam 2 bin 441 oda sayımız, 5 bin 141 yatak sayımızla 98 adet  tesisimiz bulunmaktadır. Özellikle yaz aylarında Ordu’daki konaklama tesislerinde yer bulmakta sıkıntı yaşanıyor” şeklinde konuştu.

2015 yılında 2 tane 5 yıldızlı, 3 tane 4 yıldızlı, diğerleri üç, iki ve bir yıldızlı olmak üzere toplam 9 tesisin, 664 oda, 1.296  yatak sayısı ile turizm yatırım belgesi aldığını söyleyen Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Turizm yatırım belgesi alan tesislerin bazıları tamamlanmak üzere. Bazıları inşaat halinde, bazılarının yapımına ise 2016 yılında başlanacak. Bu tesislerin hizmete girmesiyle birlikte Ordu’nun kaliteli yatak kapasitesi 3.562’ye, toplam yatak kapasitesi ise 6.437’ye yükselmiş olacak. Böylece turizm için gerekli olan konaklama ihtiyacımızın önemli bir kısmı giderilmiş olacak” dedi.

Ordu’da turizmin gelişmesi noktasında  “2016 Yılında Bir Milyon Turist” hedefini belirlediklerini vurgulayan  Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, geniş bir katılımla Turizm Çalıştayı düzenlendiğini, bu toplantıda 2016 yılında turist sayısının 1 milyona çıkarılması için yapılması gereken çalışmalar ve atılması gereken adımların  masaya yatırıldığını ifade etti ve Ordu’nun turizmde adından söz ettireceğini bu konuda da herkesin duyarlı olması gerektiğinin altını çizdi.

2015 yılında 500 bin yerli ve yabancı turistin Ordu’yu ziyaret etiğini Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Amacımız, Ordu’nun güzelliklerini herkese tanıtmak. İlimizin tanıtımına yönelik  çalışmalarımız yoğun şekilde devam edecek” diyerek, Ordu’nun turizmde bir marka kent olacağını sözlerine ekledi.

HABER TARİHİ VE KAYNAĞI: 22.02.2016, ORDU VALİLİĞİ