Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

2015 YILINDA ORDU’DA TURİZM PATLAMASI YAŞANDI (13.01.2016)

2015 YILINDA ORDU'DA TURİZM PATLAMASI YAŞANDI (14.01.2016)

Ordu’da turizm hareketliliği oluşturarak, Ordu’nun turizm odaklı gelişmesi ve kalkınması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım faaliyetleri, meyvelerini verdi.

 

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun yoğun çaba ve gayretleri ile yürütülen tanıtım faaliyetleri ile Ordu’nun hem Türkiye genelinde, hem de dünyanın diğer ülkelerinde tanınırlığı, bilinirliği arttı.

 

 Ordu Valiliği öncülüğünde yürütülen tanıtım çalışmaları neticesinde, 2015 yılında Ordu, turist akınına uğradı.

 

Ordu’nun hem yurt içinde, hem de yurt dışında tanıtılması için çok etkin bir tanıtım faaliyeti yürüttüklerini belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu,  “Ordu’da gezilecek görülecek çok fazla yer var. Karadeniz’de güzellik namına ne varsa, hepsi ve daha fazlası Ordu’da mevcut. Allah bütün güzelliği Ordu’ya bahşetmiş. Arapların deyimiyle hazel cennet. Anadolu insanı Karadeniz’in doğasına merak saldı gezip, görmek istiyor. Fakat turizm şirketlerinin ve tur operatörlerinin düzenlediği gezi destinasyonlarında Ordu maalesef teğet geçilen bir il. En fazla teleferikle Boztepe’ye çıkıp Ordu’yu görmüş oluyorlar. Neden insanlar buraya gelmezler? Çünkü yeterince tanıtılmamış, yeterince bazı değerleri ön plana çıkarılmamış. Biz bu durumu tespit edip, hemen tanıtım faaliyetlerine başladık. Öncelikle ulusal televizyon kanallarında izleyicisi çok olan programların çekimlerinin Ordu’da yapılmasını sağladık. Bütün ulusal televizyon, gazete ve dergilerde Ordu’yu tanıtıcı yayınlar, haberler yaptırdık. Alanında profesyonel ekiplere Ordu’nun hem bahar, hem de sonbahar aylarındaki güzelliklerini yansıtan belgeseller çektirdik. Bu belgeseller ulusal televizyon kanallarında defalarca yayınlandı. Yurt içerisine dönük tanıtımlarımızdan sonra yönümüzü yurt dışı tanıtımlara çevirdik. Ordu’yu Arap aleminde meşhur edelim istedik. Arap gazetecileri 2 kez Ordu’da ağırlayarak, onlara Ordu’yu tanıttık. Arap gazetecilerin Ordu’da yaptığı çekimler, çektikleri fotoğraflar, kaleme aldıkları yazılar Arap medyasında günlerce, haftalarca yer aldı. Bizim çektiğimiz belgesel TRT Arapça kanalında 11 sefer yayınlandı. Dolayısıyla bizim bu iç ve dış tanıtımda yaptığımız performans hakikaten Ordu’ya bir ivme kazandırdı” dedi.

 

2015 yılında Ordu’ya gelen yerli ve yabancı ziyaretçi sayısında, bir önceki yıla oranla % 41 artış meydana geldiğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Yaptığımız etkin tanıtım faaliyetleri neticesinde 2015 yılında Ordu’da turist patlaması yaşandı. Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, 2015 yılında bir önceki yıla göre % 41 artış gösterdi. Tanıtım faaliyetlerimizi hız kesmeden sürdüreceğiz. 2016 yılında daha fazla yerli ve yabancı turistin ilimize gelmesi, ilimizde konaklaması, ilimizin her köşesini gezmesi için yoğun çaba ve gayret göstereceğiz” diye konuştu.

 

Ordu’nun son 6 yıllık ziyaretçi istatistiği hakkında da bilgi veren Vali Balkanlıoğlu, “İlimizi, 2010 yılında 166.746, 2011 yılında 214.306, 2012 yılında 256.891, 2013 yılında 294.240, 2014 yılında 343.555 yerli ve yabancı turist ziyaret etmişken, bu rakam 2015 yılında 482.863 olarak gerçekleşmiştir. Rakamlardan da anlaşılacağı üzere, 2015 yılında Ordu’yu ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, 2014 yılına göre % 41 oranında artış göstermiştir. Bu da yapmış olduğumuz tanıtım çalışmalarının meyvelerini almaya başladığımızın bir göstergesidir” şeklinde konuştu.

 

HABER KAYNAĞI VE TARİHİ: ORDU VALİLİĞİ,14.01.2016