Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU, "LEZZET YOLCULUĞU PROGRAMI"NDA TANITILACAK (25.12.2015)

Show TV’nin ilgiyle izlenen “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programının çekimleri Ordu’da yapıldı. 

Ordu’da turizmi geliştirmeye yönelik tanıtım faaliyetleri kapsamında, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun daveti üzerine Ordu’ya gelen ve 4 gündür Ordu’nun çeşitli yörelerinde çekimler gerçekleştiren “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programı çekimleri tamamlandı.

Ülkemizin yüzlerce yıllık geleneksel lezzetlerini, tarihini, doğal ve kültürel zenginliklerini sanatçı Turgay Başyayla’nın türküleri eşliğinde tanıtan “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programı, Ordu’nun Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe, Gülyalı, Aybastı ilçelerinde birbirinden güzel çekimler gerçekleştirdi.

Program yönetmeni Ömer Şenol Şişman, menajer Yüksel Eser, yapım koordinatörü Mustafa Ülker, kameramanlar Salih Söğüt, Mutlu Arslantaş, Şahin Solak ve sunucu Türk Halk Müziği sanatçısı Turgay Başyayla’dan oluşan “Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programı ekibi, Ordu’da çok keyifli ve başarılı bir program çekimi gerçekleştirdiklerini belirterek, Ordu çekimlerinin 2 bölüm halinde Ocak ayı içerisinde Show TV’de yayınlanacağını dile getirdiler. 

Ordu’daki program çekimleri esnasında Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer’e de ziyarette bulunan program sunucusu Turgay Başyayla ve menajer Yüksel Eser, program çalışmaları ve Ordu’da gerçekleştirilen çekimler hakkında bilgiler verdi.

Programın, Türkiye’nin unutulmaya yüz tutmuş geleneksel lezzetlerini, illerin tarihini, kültürünü, doğasını yansıtan bir program olması nedeniyle ilgiyle izlendiğini ifade eden sanatçı ve program sunucusu Turgay Başyayla, Ordu’da programın en keyifli çekimlerinden birisinin yapıldığını söyledi.

Ordu’da 4 gün boyunca çok güzel çekimler gerçekleştirdiklerini belirten Turgay Başyayla, “Ordu’daki çekimlerimiz çok güzel geçti. Bugüne kadar yaptığımız en keyifli çekimlerden birini gerçekleştirdik. 2 bölüm halinde yayınlanacak görüntüler ve çekimler yaptık. Ordu’da 4 gün boyunca hem çalıştık, hem de hoşça vakit geçirdik. Bizim için Ordu’dan ayrılma vakti geldi. Bu güzel şehirden ayrılacağımız için de üzülüyoruz. İnşallah bahar aylarında da Ordu’nun güzelliklerini anlatmak için tekrar Ordu’ya geleceğiz. Bizleri Ordu’ya davet eden Ordu Valisi Sayın İrfan Balkanlıoğlu’na ve çalışmalarımızda bizlere her konuda yardımcı olan, katkıda bulunan Ordu Valiliğin tüm ekibine teşekkür ediyorum. Ordu’daki bu sahiplenmeyi gördüğümüzde, bizde o bilinçle Ordu’muzu en güzel şekilde ifadelendirdik. Ordu’nun, Altınordu, Ünye, Fatsa, Perşembe, Gülyalı ve Aybastı ilçelerinde çekimler yaptık. Buralardaki yöresel yemek kültürünü, folklorik yapısını, teyzelerimizin sohbetlerini, konuşma şivelerini, yetiştirdiği ürünleri, türküleri, horonları yerinde gördük ve çekimler yaptık. Ordu’nun her yeri farklı bir güzel. Yaylaları tam bana göre, et yemekleri cenneti. Sahiller balık ve sebze yemekleri yani çok zengin bir mutfağı varmış. Tahminimin üzerinde bir mutfağı var. Ordu’nun kanaat önderleri, vali bey ve ekibi tüm ileri gelenler çok sahip çıkıyor. Ordu’nun tanıtımında, Ordu’da yetişen ürünlerin ifadelendirilmesi, Ordu’ya artı değer katması açısından çok büyük bir çalışma var. 3-4 yıl önce geldiğimle bu yıl arasında çok büyük farklar var. Çok büyük değişiklikler olmuş. Kent çok güzelleşmiş sosyal ve kültürel faaliyetler tavan yapmış adeta. Gurur duydum Ordu’yla. Artık Karadeniz’in hatta Türkiye’nin yükselen yıldızı Ordu bizim için. Teşekkür ediyoruz emeği geçen herkese sizlere inşallah bir daha gelmek üzere biz sizi özleyeceğiz. Sizler de inşallah bizleri özleyin. Tekrar görüşmek üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Lezzet yolculuğu programı, Ocak ayı içerisinde 2 bölüm halinde Ordu’yu anlatacak” dedi.

Türkiye’de yaşayan bir kültür olduğunu ifade eden Vali Vekili Ahmed Akın Varıcıer, “Ülkemiz, kültürel değerler açısından son derece zengin bir ülkedir. Türkiye’de hali hazırda yaşayan ve yaşatılan bir kültür var. Her ne kadar unutulmaya yüz tutmuş olsa da kuşaktan kuşağa yaşatılan ve sürdürülen gelenekler, görenekler var. Bu kültürün, programınız aracılığıyla yansıtılması, insanlara hatırlatılması, kültürel bir hizmettir. Programınızın izlenme oranının yüksek olması da, insanlarımızın bir zamanlar kendi yaşadıkları kültüre duydukları özlemdir. Yeni nesillerimizin de bu kültürü iyi bilmesi ve bunu yaşatması açısından programınız oldukça fayda sağlamaktadır. Programın sunumunda da sizleri çok başarılı buluyoruz. Kültürümüzün yaşatılması ve tanıtılması anlamında yapmış olduğunuz çalışmadan dolayı sizleri tebrik ediyoruz. Program çekimlerinizde başarılar ve kolaylıklar diliyoruz. Ayrıca, Ordu’nun tanıtımına verdiğiniz destek ve katkıdan dolayı da tüm Ordulular adına şükranlarımızı sunuyoruz” diye konuştu.

“Turgay Başyayla ile Lezzet Yolculuğu” programının Ordu çekimleri, 2 bölüm halinde Ocak ayı içerisinde Show TV ekranlarında olacak.

Haber Tarihi ve Kaynağı: 25.12.2015, Ordu Valiliği