Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU'NUN SONBAHAR GÜZELLİKLERİ TANITILACAK ( 18.11.2015)

Ordu’nun turizm potansiyelini değerlendirerek, Ordu’da bir turizm hareketliliği oluşturmak amacıyla Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Dört mevsimi doya doya yaşamak için klimatik bir iklim, alternatif gezi ve etkinlikler, yaz ve kış spor merkezleri, sağlıklı yaşam alanları gibi özellikleriyle üst düzeyde zenginliğe ve turizm potansiyeline sahip olan Ordu’nun, sonbahar güzelliklerini sergileyecek olan kısa film belgesel çekimi yapıldı.

Ulusal televizyon kanallarına dizi çekimi, ses sanatçılarına klip çekimi yapan profesyonel bir ekip tarafından çekimleri yapılan kısa film belgeseli ile ilgili bilgi veren Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Turizm, Ordu’nun kalkınmasına büyük katkılar sağlaması beklenen, ilimiz için gelecek vadeden bacasız sanayi olarak adlandırılan çevre dostu önemli bir sektördür. Ordu sahip olduğu doğal, tarihi ve kültürel değerler gözetildiğinde turizmin gelişmesine olanak sağlayacak tüm potansiyele sahiptir. Doğal zenginlikleri, tarihi dokusu, uçsuz bucaksız oksijen deposu ladin ormanları, denizi, kumsalları, dereleri, şelaleleri, yaylaları ile eşsiz bir coğrafyada bulunmaktadır. Ordu, kendine özgü yerel yaşam tarzı ve gelenekleri, alternatif turizme uygunluğu ile de bölgenin ve Türkiye’nin turizm sektöründe yeni cazibe merkezlerinden biri haline gelmiştir. İlimizin zenginliklerinin tanıtımı noktasında gözle görülür, sürdürülebilir birçok önemli çalışmalara imza atan Valiliğimiz ilk defa ‘dört mevsim Ordu’da yaşanır’ kısa tanıtım filmleri ile bir ilke daha imza atmıştır. Bu çalışmalar neticesinde yurt içi ve yurt dışındaki ulusal kanallar ve bir çok sosyal ağda paylaşılacak olan kısa film çalışmaları Ordu’yu bir adım daha ileriye taşıyacaktır” dedi.

Ordu’nun turistik öneme haiz yerlerinde ve mekanlarında yapılan çekimlerin, Ordu’nun sonbahar güzelliğini yansıtacağını dile getiren Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, “Yoğun ve etkin olarak sürdürdüğümüz tanıtım çalışmaları ile ilimizin doğal güzelliklerinin ülke içinde ve ülke dışında tanıtımı yapılarak, ulusal basın ve sosyal ağlarda yayınlanacak olan kısa tanıtım filmi ile Ordu turizminin marka haline getirilmesi, yerli ve yabancı turist sayısı ile yerel kalkınmada turizmin etkisinin artırılması hedeflenmektedir” diye konuştu.

Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu, A Haber televizyonunun da, 45 gün boyunca reklam öncesi ve sonrasında Ordu’nun turistik yerlerinin görüntülerini ekrana getirerek, Ordu’nun tanıtımına önemli katkı sunduğunu sözlerine ekledi.

Haber Kaynağı: Ordu Valiliği

Haber Tarihi: 18.11.2015