Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP MEDYASI ORDUYU TANITIYOR (13.11.2015)

Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında, 05-11 Kasım 2015 tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen ‘Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi’ne katılan Arap gazeteciler, çalıştıkları basın-yayın organlarında Ordu’yu tanıtmaya başladı.

Arap Gazeteciler Zirvesi’ne katılmak üzere 26 Arap ülkesinden Ordu’ya gelen ve Ordu Valiliğinin yaptığı program dahilinde 6 gün boyunca Ordu’da çeşitli gezi, ziyaret ve aktivitelerde bulunan 86 Arap gazeteci, Ordu’yla ilgili izlenimlerini, çalıştıkları gazete, dergi, televizyon ve internet sitelerinde haber ve makale olarak yayınlamaya başladı.

Ordu’da bulundukları süre içerisinde, katıldıkları programlar ve gezdikleri, gördükleri yerlerle ilgili izlenimlerini günlük olarak çalıştıkları basın-yayın kuruluşlarına geçen Arap gazeteciler, ülkelerine döndükten sonra da Ordu hakkındaki izlenimlerini okuyucularıyla paylaşıyor.

Yaptıkları haberlerde ve yazdıkları makalelerde, Ordu’nun çok güzel ve mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğuna vurgu yapan Arap gazeteciler, çekinerek geldikleri Ordu’dan, kalplerini bırakarak ayrıldıklarını ifade ediyor.

Ordu halkının çok misafirperver ve sıcakkanlı insanlar olduğuna dikkat çeken Arap gazeteciler, çok etkilendikleri Ordu’ya aileleriyle birlikte mutlaka tekrar geleceklerini belirtiyor.

Haber Kaynağı: Ordu Valiliği, Haber Tarihi: 13.11.2015