Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP GAZETECİLER ORDU'YA VEDA ETTİ (11.11.2015)

Ordu’da turizm hareketliliği sağlanması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan çalışmalar kapsamında, 26 ayrı ülkeden gelen 86 gazeteci bugün Ordu’dan ayrıldı.

Ordu Valiliği’nce hazırlanan bir program dahilinde, 05-11 Kasım 2015 tarihleri arasında 6 gün süreyle Ordu’nun yaylalarını, köylerini, derelerini, şelalelerini, tarihi ve turistik mekanlarını gezen Arap gazeteciler için Tomur Restaurantta kahvaltılı veda programı düzenlendi.

Veda programına Vali Yardımcıları Turgut Subaşı, Mehmet Erhan Türker, Niyazi Erten, Engin Avcı, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Av.Zekai Gül, basın mensupları ve Arap gazeteciler katıldı.

Vali Yardımcısı Turgut Subaşı veda kahvaltısında yaptığı konuşmada, “5-11 Kasım tarihleri arasında Ordu’da düzenlenen Arap Gazeteciler Zirvesi’ne katılmak üzere burada bulunan kardeşlerimize ve siz değerli dostlarımıza Türkiye’mize ve Ordu’muza yapmış olduğunuz bu ziyaretten dolayı teşekkür ediyor, davetimizi kabul ettiğiniz için şükranlarımızı sunuyoruz. Sizlerinde bir haftalık program süresince gördüğünüz gibi dünyanın ve Türkiye’nin incisi sayılabilecek yeşil ve mavinin kucaklaştığı Ordu vilayetini sizlere tanıtmış olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz” dedi.

“Bundan sonra da sizler gittiğiniz ülkelerde Türkiye ile Ordu’yla bulunduğunuz bölgeler arasında dostluk köprüsü olacaksınız. Kardeşlerinizi, dostlarınızı büyük bir heyecan ve sevgiyle her zaman Ordu’da misafir etmek istediğimizi bildirmenizi istiyoruz” diyen Vali Yardımcısı Turgut Subaşı, “Bugün, mekânsal olarak birbirimizden ayrılsak bile dostluğumuz, kardeşliğimiz ve gönül bağımız ebediyen sürecek. Sizleri Ordu’da yine ağırlamak isteriz. Bu programda emeği geçen herkese Ordu Valiliği adına çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ise yaptığı konuşmada, ”6 gündür sizleri ağırlayan başta sayın valimiz İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere katkı sunan herkese teşekküre ediyorum. Yaptığınız bu gezide basın mensubu olarak çok güzel mekanlar gördüğünüze inanıyoruz. Yapılacak olan tanıtım hem sizleri bizlerle kaynaştıracak, hem de bölgemizde çok kıymetli kardeşlerimizi, dostlarımızı ağırlama imkanı sunacaktır. Bu güzel faaliyeti bölgelerinde tanıtmak için özel bir gayret gösterdiğinizi biliyorum. Sizleri dört mevsim farklı coğrafya içerisinde Ordu’nun ilçelerinde ağırlamak için bizlerde sabırsızlanıyoruz. Ülkelerin kaynaşabilmesi için turizm elçisi olmak ve onun için burada bulunmanızdan dolayı sizlere çok teşekkür ediyorum” dedi.

“Kalbimden geçen şeyleri kağıda dökmem mümkün değildi. Ancak, bu sözleri kalbimde olanları sizinle paylaşıp muhafaza etmenizi isterim” diyerek, bir şiirle konuşmasına başlayan Suudi Arabistan’da yayın yapan Makkahnews gazetesi yazı işleri müdürü Ahmet Salih Halabi, ”Duygularımı kelimelere dökmekte zorlanıyorum. Gösterilen yakın ilgi ve misafirperverliğinizden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.

Bağdat Basın Cemiyeti Üyesi Ala Abdulrazzaq Hussem Alltbı ise, “Ordu Valisi Sayın irfan Balkanlıoğlu’na çok teşekkür ediyoruz. Burada gerçek bir demokrasi anlayışının yaşandığını gördük. Bundan çok haz duyduk. Harika bir coğrafya parçasında siz güzel insanlarla birlikte bulunduk ve gezdik. Bu güzel şehir Ordu ile ilgili haberler yaptık, makaleler yazdık. Güzel şehri ve insanlarını tanıtmak istedik. Hepinize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından, konuk Arap gazetecilere protokol üyeleri tarafından teşekkür belgeleri ile içinde Ordu’yu tanıtıcı CD, broşür, fındık ve bal ürünlerinin yer aldığı hediyeler verildi.

Haber Tarihi: 11.11.2015,Haber Kaynağı:Ordu Valiliği