Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP GAZETECİLER ORDU'YA HAYRAN KALDI (10.11.2015)

Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen ‘Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi’ kapsamında Ordu’ya gelen 26 ülkeden 86 Arap gazeteci, Ordu’nun tarihi ve turistik yerlerini geziyor.

Ordu Valiliği’nin hazırladığı program dahilinde, Ordu genelindeki tarihi ve turistik yerleri gezen Arap gazeteciler, karşılaştıkları doğal güzelliklere hayran kaldılar.

Ordu’daki gezi programlarına, Ordu’nun en gözde turistik mekanı olan ver şehri kuşbakışı izleme olanağı sunan Boztepe ile başlayan Arap gazeteciler, Ordu’nun türkülere konu olan meşhur derelerini ve şelalelerini yakından göreme fırsatı buldular. Boztepe’nin ardından müthiş bir doğal güzelliğe sahip olan Ulubey’in Kadıncık Şelalesini gezen Arap gazeteciler, şelalenin sunduğu görsel güzellikten etkilenerek, bol bol fotoğraf ve görüntü çektiler.

İkinci gün programlarına, Perşembe’nin Hoynat adası ve Yason Burnu ile Fatsa’nın Bolaman mahallesindeki tarihi Bolaman Kalesi’ni ve etrafındaki doğal koyları gezerek başlayan Arap gazeteciler, daha sonra Aybastı ilçesine bağlı Perşembe Yaylası’na giderek, burada dünyada eşi benzeri olmayan menderesleri yerinde görme fırsatı buldular. 

Arap gazeteciler, Dünya’nın üçüncü, Avrupa’nın ilk deniz üzerine inşa edilen havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun havalimanını da gezdiler. Deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun havalimanı, Arap gazetecilerin oldukça ilgisini çekti. Yapımı ve özellikleri hakkında yetkililerden bilgi alan Arap gazeteciler, deniz üzerine inşa edilen Ordu-Giresun havalimanının Ordu’ya prestij kazandırdığını ifade ettiler.

Ordu’nun en önemli turistik mekanlarından birisi ve Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı olan Gölköy ilçesine bağlı Ulugöl’ü de gezen Arap gazeteciler, sonbahar mevsimi nedeniyle göl etrafındaki ağaçların sararan yaprakları sebebiyle oluşan görsel güzellik karşısında hayranlıklarını gizleyemediler. Ulugöl’ün kartpostalları andıran büyüleyici güzelliği içinde bol bol görüntü ve fotoğraf çekimi yapan Arap gazeteciler, daha sonra Gölköy’ün Uluvahta Yaylası’nda düzenlenen offroad gösterilerini izledi. 

Arap gazetecilerin bugünkü gezi durağı Çamaş ve Ünye ilçeleri oldu. Buralarda da tarihi ve turistik yerleri gezen Arap gazeteciler, Ünye’nin sahilinde tarihi dokuya sahip çarşısında gezinti yaptılar. 

Gittikleri, gezdikleri yerlerde, Ordu’nun doğal güzelliklerini görüntüleyen ve fotoğraflayan Arap gazeteciler, başta Valimiz Sayın İrfan Balkanlıoğlu olmak üzere ilçe kaymakamları, belediye başkanları, diğer yetkililer ve vatandaşlarla bol bol röportajlar gerçekleştirdi. Arap gazeteciler, Ordu’dan günlük olarak ülkelerinde çalıştıkları basın-yayın organlarına haber geçmeyi ihmal etmedi.

Haber Tarihi: 10.11.2015, Haber Kaynağı: Ordu Valiliği