Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ÇAMBAŞI YAYLASINA ORGANİK TATİL KÖYÜ YAPILACAK (12.10.2015)

Türkiye’nin en büyük organik tatil köyü, Çambaşı Yaylası’na yapılacak.

Başta Rusya olmak üzere çeşitli ülkelerde turizm sektöründe yatırımları bulunan Ordulu işadamı Sargün Gündüz, Çambaşı Yaylası’na Türkiye’nin en büyük organik tatil köylerinden birisini yapacağını söyledi.

Çambaşı Yaylası Evrek Obası’ndaki 300 dönümlük alan üzerine hazırlanan proje kapsamında organik tatil köyü kurmak için 3 yıldır uğraş veren işadamı Sargün Gündüz’ün turizm yatırımı yapacağı 300 dönümlük arazinin tahsisi Başbakanlıkça yapıldı.

İşadamı Gündüz; “Çambaşı’na, Türkiye’nin En Büyük Organik Tatil Köyünü Yapacağız”

Çambaşı Yaylası’na yapılacak yatırımla ilgili Vali İrfan Balkanlıoğlu’na bilgi veren işadamı Sargün Gündüz, 3 yıldır uğraş verdiğimiz arazi tahsisi gerçekleşti. İnşallah doğaya zarar vermeden, suyu kirletmeden, Türkiye’nin en büyük organik tatil köyünü bu arazi üzerinde yapacağız. Çalışmalarımıza başladık. Projelerimiz devam ediyor. Devam etmekte olan yol yapının bitmesini bekliyoruz ama ondan önce de çalışmalarımıza başlayacağız. 2016 yılının yaz aylarında arazi üzerindeki yapım işlerine başlayacağız. İnşaat süremizi 36 ay olarak planladık. Farklı bir proje üzerinde çalışıyoruz. Tesisi komple ahşaptan yapalım istiyoruz. Hem çevre dostu olsun, hem yenilenebilir enerjiden yararlanalım, hem de görsel olsun istiyoruz. İnşallah Ordu’ya yakışan bir proje gerçekleştirebiliriz” dedi. 

Vali Balkanlıoğlu; “Ordu’yu, Turizmde Hak Ettiği Yere Taşımanın Gayreti İçindeyiz”

Ordu’yu turizmde hak ettiği yere taşımak için tanıtım faaliyetleri yürütüyoruz. Karadeniz denilince insanların aklına hemen Ordu gelsin istiyoruz. Ordu’yu gören insanlar şaşırıyorlar. ‘Karadeniz bölgesinde güzellik namına ne varsa hepsi fazlasıyla Ordu’da var’ diyorlar. Ama yeterince Ordu tanınmıyor. Turizmin gelişmesi için tesisleşme önemli. Ordu’da bu kadar güzellikler olmasına rağmen insanlara hoşça vakit geçirebilecek, doyumsuz bir tatil geçirebilecekleri ve güzel intibalarla ayrılabilecekleri imkanlar sunmalıyız. Ordu’nun iki tane önemli yaylası var. Bunların birisi Çambaşı Yaylası, diğeri ise Aybastı Perşembe Yaylası. Bu iki yaylamız ve geniş alanlara, hem de doğal güzelliklere sahip. Buralar aynı zamanda Turizm Bölgesi ilan edilen yerler. Yurt dışında uzun yıllar çalışan, yatırımlar yapan değerli işadamımız Sargün Gündüz bey, memleketine vefa borcunu ödemek için Çambaşı Yaylası’nda turizm yatırımı yapmak üzere arazi tahsisinde bulunmuştu. Tahsis talebinde bulunduğu 300 dönümlük arazinin tahsisi Başbakanlıkça yapıldı ve tamamen yatırıma hazır hale getirildi. İnşallah bu araziye çok güzel turizm tesisleri yapacak” diye konuştu.

Haber Tarihi: 12.10.2015, Haber Kaynağı: Ordu Valiliği