Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ESKİ VALİ KONAĞI ÇOCUK KÜTÜPHANESİ OLUYOR (09.10.2015)

Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu makamında ziyaret etti.

Kabulünden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç, ”Bakanlığımız adına Ordu ilini ziyarete geldik ve sayın valimizi ziyaret ettik. Yapmak istediklerimizi ve dileklerimizi ilettik. Taşbaşı mahallesindeki eski Vali Konağı’nın onarımı ve çocuk kütüphanesi olarak açılmasını bizler de canı gönülden arzu ediyoruz. Gerekli olan her şeyi temin edeceğiz” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali İrfan Balkanlıoğlu, ”Kültür ve Turizm Bakanlığı Kütüphaneler ve Yayımlar Genel Müdür Yardımcısı Demet Koç hanımefendiye nezaket ziyaretinden dolayı teşekkür ediyorum. Ordu’da bir çocuk kütüphanesi yapmak istiyorlar. Bizlerde hem kitap okumaya ne denli önem verdiğimizi, hem de gençlerimizde kaybolan kitap okuma alışkanlığının kazandırılması noktasında görüşmelerde bulunduk ve çocuk kütüphanemizin açılmasıyla birlikte çok mutlu olacağımızı kendilerine ifade ettik” dedi.

Taşbaşı Mahallesi Sıtkıcan Caddesi’nin girişinde yer alan, 19. yüzyılın sonlarına doğru Osmanlı mimarisiyle yapılan, Ordu’nun ilk Valisi Fazıl Özelçi’den itibaren, 1973 yılına kadar 31 Vali’nin konut olarak kullandığı ‘Eski Vali Konağı’, restorasyonun tamamlanmasıyla birlikte çocuk kütüphanesi olarak hizmet verecek.

Haber Tarihi: 09.10.2015,Haber Kaynağı:Ordu Valiliği