Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP BASINININ ORDU'YA İLGİSİ ARTIYOR (07.10.2015)

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun, Ordu’nun turizm odaklı gelişmesini ve kalkınmasını sağlamak amacıyla başlatmış olduğu tanıtım faaliyetleri, Arap basınında geniş yer buluyor.

Başta Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Irak, Lübnan, Mısır, Tunus, Cezayir gibi Arap ülkelerinde yayınlanan gazeteler ve internet haber siteleri, yapmış oldukları yayınlarda Ordu’yu tanıttılar. 

Arap ülkelerinde yayın yapan Makkahnews, Freeswcc, Alsyaha, Nshrs, Neprass, Swiftnewz gibi gazeteler, gerek günlük nüshalarında, gerekse internet sayfalarında, Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun Ordu’yu tanıtan açıklamalarına geniş yer verdi.

Vali İrfan Balkanlıoğlu’nun TRT Arapça kanalına vermiş olduğu mülakatı ve daha önceki açıklamalarını haber yapan Arap basını, haberlerinde, Ordu’nun doğal güzellikleri ile insanı büyüleyen bir şehir olduğunu yansıttı. Haberlerde, Ordu’nun mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğu vurgulandı.

5-11 Kasım 2015 tarihleri arasında Ordu’da yapılacak “Arap Gazeteciler Zirvesi”ne de yer veren Arap basını, Türkiye’de bu kadar büyük çaplı Arap gazetecilerin katılacağı ilk zirve olacağı belirtiliyor. Arap Gazeteciler Zirvesi’ne evsahipliği yapacak Ordu’nun, uluslararası tanıtımına büyük bir katkı sağlayacağı vurgulanan haberlerde, zirve ile birlikte Ordu’nun Arap ülkelerinde daha iyi tanınacağı ve Arap turistlerin ve yatırımcıların Ordu’ya daha fazla ilgi duyacağına yer veriliyor. 

Arap ülkelerinde yayınlanan haberlerin linkleri ise şöyle;

http://www.makkahnews.net/news.php?action=show&id=48188

http://www.nshrs.com/new/s/28811

http://zawaayaaa.blogspot.com.tr/2015/10/blog-post_1.html