Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ORDU, NEOTEMPO'DA "ORDUNUN BÜYÜLÜ YAYLALARI" (15.09.2015)

Türkiye'nin en yeni sosyal ağı NeoTempo, Ordu’ya geniş yer verdi.

Ordu, eğlenceli fotoğraflar, videolar, ilginç haberler ve gününü neşelendirecek birçok sosyal içeriğin bulunduğu “sosyal paylaşım ağı ve haber sitesi”nde “Ordu'nun Büyülü Yaylaları” başlığıyla yer aldı.

“Bir Tutam Yayla Havasını Sizde İçinize Çekin”

Editör Eyüp Erdoğan, NeoTempo, sosyal paylaşım ağı ve haber sitesinde Ordu ile ilgili yazısına, “Ordu'nun yaylalarına çıkan Atlas Dergisi, birbirinden güzel fotoğraflarla geri döndü. Buyurun bir tutam yayla havasını siz de içinize çekin” diyerek başlıyor.

“Yaklaşık 500 metre yüksekliğe sahip Boztepe, Ordu il merkeziyle Karadeniz’in benzersiz manzarasını sunuyor. Kent içinden teleferikle de ulaşılabilen Boztepe, ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor” diyen Erdoğan, Ordu ile ilgili şu görüşlere yer veriyor.

“Ordu, Yaylalar Yurdu”

“Ordu, Karadeniz Bölgesinin diğer illeri gibi bir yaylalar yurdu. Kabadüz ilçesi sınırlarındaki Turnalık, ilin en güzel yaylalarından ve doğa yürüyüşlerinin önemli duraklarından. Bulutlarla dağların kavuştuğu Kabadüz, 10 bini bulmayan nüfusuyla Ordu’nun küçük ilçelerinden. Engebeli bir coğrafyaya sahip ilçede yerleşimler de dağınık. Yaklaşık 10 metrelik Kadıncık Şelalesi, Ulubey ilçesi sınırlarında, ulaşımı zor bir noktada saklanıyor. Şelaleyi görmek için ormanda biraz yürümeyi göze almak gerekiyor. Perşembe Yaylası, Aybastı ilçe merkezine 17 kilometre uzaklıkta. Yaz aylarında düzenlenen şenlikleriyle ünlü yaylanın yeşil zeminini kıvrılarak ilerleyen akarsular bölüyor.

“Gölköy Ulugöl Önemli Ziyaret Noktası”

Gölköy ilçesi sınırlarındaki Ulugöl, Ordu'nun en büyük gölü. İlçe merkezine 17 kilometre mesafede bulunan, gür orman örtüsünün içine saklanmış göl, “tabiat parkı” statüsüne sahip. Sadece Ordu’dan değil, çevre illerden de rağbet gören önemli bir ziyaret noktası.

“Yason’u Gezin, Gün batımını İzleyin. Yeşilce Beldesindeki Geleneksel Mimari İle Buluşun”

Yason Burnu, Perşembe ilçesinin Çaytepe köyü sınırları içinde zarifçe Karadeniz'e uzanıyor. Ucunda bir fener bulunan burun, adını argonotların lideri İason’dan alıyor. Efsaneye göre Altın Post’un peşindeki argonotlar, gemiyle Gürcistan'a giderken bu burunda durmuş ve karaya çıkmıştı. Mesudiye’ye bağlı Yeşilce beldesi ise, geleneksel mimari dokusunu büyük ölçüde koruyor.”

Haber Kaynağı: Ordu Valiliği

Haber Tarihi: 15.09.2015