Ordu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü

ARAP GAZETECİLER ZİRVESİ BAŞLADI ( 06.11.2015)

“Arap Gazeteciler Zirvesi” Ordu’da Başladı
Ordu’da turizmin gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla Vali İrfan Balkanlıoğlu tarafından başlatılan tanıtım çalışmaları kapsamında düzenlenen Arap Gazeteciler Türkiye Zirvesi kapsamında 26 ülke’den 86 Arap gazeteci Ordu’ya geldi.

5 Kasım 2015 Perşembe akşamı Ordu-Giresun Havalimanı ve Samsun Çarşamba Havalimanını kullanarak ilimize gelen Arap gazeteciler, havalimanında Gülyalı Kaymakamı Mehmet Akif Köse, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak, İl Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Sevim Gürdal, Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Vedat Öz tarafından karşılandı.

“Ordu’nun Güzelliklerini Sizlere Tanıtmak İstiyoruz”
26 ülke’den Ordu’ya gelen 86 Arap gazeteciyle Boztepe’de sabah kahvaltı programında bir araya gelen Vali İrfan Balkanlıoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ”Ordu’ya geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Ordu, çok güzel bir vilayettir. Sizleri burada görmekten son derece mutluyum. Hepiniz hoş geldiniz. Ordu’nun güzelliklerini, her açıdan sizlere ve sizler aracılığıyla halkınıza tanıtmak istiyoruz” dedi.

“Ordu’yu Bütün Dünya Görsün”
“Ordu, fındığın başkenti. En fazla fındık üretilen il. Bal ve kivi üretimi de yapılıyor. Kaldığınız süre içinde Ordu’yu tüm yönleriyle tanıtmaya çalışacağız. Şelaleler, doğal göller, ormanlar, vadiler. İsviçre Alp dağlarını kıskandıracak güzellikte bir şehirle karşılaşacaksınız. Bu güzellikleri yakından görme fırsatını elde etmiş olacaksınız. Buradan çok iyi intibalarla, mutlu olarak ayrılır ve gittiğiniz yerlerde bizlerden güzel sözlerle bahsedersiniz. Sizleri tekrar burada görmek isteriz” diyen Vali Balkanlıoğlu, ” Ordu keşfedilmeyi bekleyen bir mücevher gibi. Karadeniz’in incisi. Biz turizmde Ordu’yu tanıtmak için yola çıktık. Türkiye’de ne kadar televizyon programları, belgesel yayınlayan kanallar, seyahat dergileri, gazeteler varsa defalarca Ordu’yu gösterdik ama yeterli değil. Karadeniz’e Arap ülkelerinden de çok miktarda turist geliyor. Bu amaçla daha geniş kitlelere Ordu’yu Karadeniz’in güzelliklerini tanıtmak için yola çıktık. Mayıs ayı içinde 18 ayrı ülkeden, 24 farklı yayın kuruluşundan 32 Arap gazeteci’yi Ordu’da ağırlamıştık. Buradan giderken, ‘Ordu cennet bahçelerinden bir bahçe. Ordu Karadeniz’in İncisi’ diyerek duygularını dile getirmişlerdi. Sizlerde, Ordu’yu ve çevresindeki güzellikleri gezdikçe, güzel intibalarla buradan ayrıldığınızda memleketlerinizde makaleler, köşe yazıları, haberler, belgeseller yayınlanacak, insanlarda merak uyanacak ve Ordu’ya da gelecekler. Turizm’in gelişmesiyle birlikte Ordu halkı ekonomik açıdan biraz daha rahatlayacak, göç önlenecektir. Barış ve huzur şehri Ordu’yu bütün dünya görsün istiyoruz” şeklinde konuştu. 

“Emeği Geçen Herkese Teşekkür Ediyorum”
Vali Balkanlıoğlu, ”Suudi Arabistanın çok önemli bir şahsiyeti olan, Kralın danışmanlığını yapan ve aynı zamanda gazeteci olan Ahmet Halabi başta olmak üzere, sponsor olanlara, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Gazeteciler ”Ordu’nun Güzel Yüzünü Dünyaya Göstereceğiz”
Gazeteciler adına söz alan Bağdat Basın Cemiyeti Üyesi Ala Abdulrazzaq Hussem Alltbı ise konuşmasında, ” Turistik sahada ve yabancı yatırımlar konusunda bugün biz Ordudayız. Ordu, pozitif bir ses vermiştir. Özellikle “Ordu’nun Dereleri” konusunda. Biz yayınlanan Arapça gazetelerimizde Ordu ile ilgili haberlere geniş yer verdik. Ordu dünyada ses getirecektir. Gazeteci arkadaşlarımız, bu şehrin öne çıkan özelliklerini dile getirerek, haberlerinde geniş yer verecektir. Bizler, Türkiye’nin güzel yüzünü dünyaya göstermiş olacağız. Gösterilen yakın ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Boztepe’den Ordu’nun muhteşem güzelliğini yaşayan ve paraşütle de atlamanın keyfini çıkaran Arap gazeteciler, Ordu’nun turistik öneme haiz yerlerini, tarihi mekanlarını, yöresel kültürünü yerinde görüp, tanımaya çalışacak. 

Gazeteciler 6 Gün Ordu’da kalacak
Ordu Valiliği’nce hazırlanan bir program dahilinde, 6 gün süreyle Ordu’nun yaylalarını, köylerini, derelerini, şelalelerini, tarihi mekanlarını gezecek olan Arap gazeteciler Ordu’nun yöresel lezzetlerini tadacak, yöresel müziğini, folklorunu izleyecekler.

Gazeteciler Vali Balkanlıoğlu ile Röportajlar Yaptı
Gazeteciler, Boztepe’nin değişik noktalarında Ordu manzarası eşliğinde Vali İrfan Balkanlıoğlu ile röportajlar gerçekleştirdi.